Εργατικό κίνημα
ΕΣΗΕΑ: Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Εκλογές πραγματοποιούνται στην ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), στις 3 και 4 Ιούνη, για την ανάδειξη νέου διοικητικού και πειθαρχικού συμβουλίου. 
 
Ολοκληρώνεται η διετής θητεία του απερχόμενου Δ.Σ του μεγάλου συνδικάτου των δημοσιογράφων, κατά την οποία συγκυβέρνησαν η μνημονιακή παράταξη “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” με τη Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. 
 
“Ο απολογισμός τους θυμίζει ΜΚΟ και φιλανθρωπικό – εξωραϊστικό σύλλογο και όχι σωματείο εργαζομένων” δηλώνει ο Νάσος Μπράτσος, αγωνιζόμενος δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή. “Η συνήθης πρακτική του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν σχεδόν αποκλειστικά το νομικό σκέλος των υποθέσεων, χωρίς καμία συνολικοποίηση και κανένα συντονισμό των κινητοποιήσεων, που όλες είχαν την ίδια μνημονιακή μήτρα γέννησης. 
 
Διαγραφή του χρέους
 
Πυξίδα μας παραμένουν οι κινηματικές διεκδικήσεις. Για διαγραφή του χρέους, για συλλογικές συμβάσεις που να προσφέρουν αξιοπρεπή διαβίωση και καλές εργασιακές συνθήκες. Για προσλήψεις ανέργων, γιατί η υποστελέχωση παράγει υπερεντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, ανεργία και φτώχεια για τους απολυμένους, «μαύρες τρύπες» στα ταμεία και copy paste δημοσιογραφία.
 
Στην προμετωπίδα μας παραμένει ο αγώνας για εξασφάλιση των συμβάσεων, της αντιμετώπισης της ανεργίας, της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, που πρέπει να τις ανοίξουμε σε όσους μένουν αποκλεισμένοι από αυτές, λόγω των αναχρονιστικών τους καταστατικών.
 
Όπως έδειξε και ο μακροχρόνιος αγώνας στην ΕΡΤ, τίποτα δεν πάει χαμένο και οι αγώνες μπορούν να δώσουν προοπτική στον κόσμο της δουλειάς.
 
Σε αυτό τον αγώνα δεν χωράνε λογικές συγκυβέρνησης με όσους υπήρξαν υπερασπιστές των μνημονίων, συγκάλυψαν τις ευθύνες κυβερνήσεων και εργοδοτών, οπισθοχώρησαν σε κρίσιμες μάχες, επέλεξαν αδίστακτα τη σύμπλευση με τους απολογητές του «μαύρου» στην ΕΡΤ και οργάνωσαν φιέστες με αυτούς.
 
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και σε αυτές τις εκλογές διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων για να κινηθεί στη ρότα της σύμπλευσης με την κοινωνία και τις ανησυχίες της, για δημοσιογραφία στο πλευρό των «αδυνάτων»”.
 
• Στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) για το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν οι:
Γιάννης Αγγέλης, Τάσος Αναστασιάδης, Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Ελαφρός, Διονύσης Ελευθεράτος, Απόλλων Λιακόπουλος, Γεράσιμος Λιβιτσάνος, Μωυσής Λίτσης, Γιώργος Ματθαίου, Νάσος Μπράτσος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Λάμπρος Παπαξενάκης, Ματίνα Παπαχριστούδη, Γιώργος Παυλόπουλος, Κώστας Σαρρής, Θανάσης Σκαμνάκης, Σοφία Στυλιανού, Βασίλης Τζήμτσος, Μαρία Τσώλη, Γιώργος Φιλιππάκης, Δημήτρης Χαροντάκης, Τάσος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Χατζηδημητρίου, Άρης Χατζηστεφάνου. 
 
• Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στηρίζει τις υποψήφιες Πόπη Χριστοδουλίδου και η Ελένη Ανδριανού.