Εργατικό κίνημα
ΕΛΤΑ: Προσλήψεις τώρα

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28/5 οι ταχυδρομικοί στον Νομό Αττικής. Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα Ταχυδρομεία και ειδικά στη διανομή, που έχει σαν αποτέλεσμα να έχει καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην καλοκαιρινή άδεια.  
 
Αντί για ενίσχυση των ΕΛΤΑ όμως η κυβέρνηση επιχείρησε στα μέσα Μάη με μία αιφνιδιαστικη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα να επιβάλει ένα νέο καθεστώς σκληρών περικοπών, με την ένταξη τoυ Οργανισμού ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α” του νόμου 3429/2005, δηλαδή στο στενό δημόσιο τομέα και το ενιαίο μισθολόγιο.  
 
Η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) που συνεδρίασε εκτάκτως στις 20 Μάη και αποφάσισε μία σειρά από απεργιακές κινητοποιήσεις, ανάγκασε τελικά το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει ότι παγώνει την απόφαση, η οποία σύμφωνα με την ΠΟΣΤ “οδηγεί σε οικονομική ασφυξία”, αφού για οποιαδήποτε απόφαση του ΕΛΤΑ θα πρέπει να ακολουθηθεί η χρονοβόρα γραφειοκρατική έγκριση του Πάρεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Διαφαίνεται ότι κύριος στόχος δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις, να εντείνουν την κρίση, να διογκώσουν ελλείμματα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και του δικτύου του ΕΛΤΑ, στη κατεύθυνση που δρομολογούν διάφορα συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΤ.