Φοιτητικό κίνημα
Αλληλεγγύη στους φοιτητές που δικάζονται

Οι Σύλλογοι συμπαραστέκονται στους φοιτητές που δικάζονται

Την Τετάρτη 3 Ιούνη ξεκίνησε στο Ηράκλειο η δίκη των 12 διωκόμενων φοιτητών του Φυσικού. Κατηγορούνται για την συμμετοχή τους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Γενική Συνέλευση Τμήματος που εκδικητικά στερούσε την εξεταστική τους, λόγω κινητοποιήσεων του 2011 ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Αυτό που εισήγαγε τις διαγραφές φοιτητών, τα δίδακτρα και την διοίκηση των πανεπιστημίων από ιδιώτες μέσω την Συμβουλίων Διοίκησης.
 
Η νομική δίωξη έρχεται σε συνέχεια της πειθαρχικής, μια ιστορία που ξεκίνησαν συγκεκριμένοι καθηγητές του Φυσικού σε προσπάθεια ποινικοποίησης όχι μόνο των κινητοποιήσεων του φοιτητικού συλλόγου, αλλά συνολικότερα της αριστεράς και του φοιτητικού συνδικαλισμού. 
 
Οι φοιτητικοί σύλλογοι  κάλεσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους, στην οποία συμμετείχε κόσμος από όλο το φάσμα της αριστεράς και ανένταχτοι αγωνιστές. Ο κόσμος κατέληξε με πορεία έξω από τα δικαστήρια, όπου με συνθήματα απαίτησε την άμεση αθώωση τους και γνωστοποίησε την υπόθεση στην τοπική κοινωνία. Αποτέλεσμα ήταν η δίκη να πάρει αναβολή για τις 10 Μάρτη του 2016. Θα είμαστε ξανά όλοι εκεί, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία για να φωνάξουμε πως το φοιτητικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε καταστέλλεται.
 
Τέλος, το Σάββατο 6/6 οι σύλλογοι του Φυσικού, του Βιολογικού και οι μεταπτυχιακοί της Ιατρικής διοργάνωσαν πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα, που είχε μεγάλη συμμετοχή.
Πάνος Λουκίσας