Εργατικό κίνημα
OΛΠ: Όχι στο ξεπούλημα

«Oχι στο ξεπούλημα του λιμανιού, έξω η  COSCO- ΟΛΠ 100% δημόσιος» έχει τίτλο η εκδήλωση που διοργανώνει ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες και τις Ιδιωτικοποιήσεις, τη Δευτέρα 22 Ιούνη στις 7μμ στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 47).
 
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, ο Νίκος Γεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών, ο Θανάσης Διαβολάκης, συνδικαλιστής ΟΙΕΛΕ, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, η Ζωή Πεντότη, πρόεδρος ΠΟΕΥΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας) και ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους του Συντονισμού. 
 
Ηδη κυκλοφόρησαν η αφίσα και η προκήρυξη της εκδήλωσης συναντώντας μεγάλη ανταπόκριση. Ήδη έχουν γίνει εξορμήσεις σε δεκάδες εργατικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Ειδικά στον Πειραιά έχουν γίνει εξορμήσεις στο Δήμου Κερατσινίου, στα Δημαρχεία Περάματος, Κορυδαλλού και Νίκαιας, στα τρία Νοσοκομεία του Πειραιά, Τζάνειο, Μεταξά,  Κρατικό, καθώς και στους Διοικητικούς και στους Τεχνικούς του ΟΛΠ. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στις εξορμήσεις που έγιναν στις γειτονιές της Καλλίπολης, του Κερατσινίου, του Κέντρου Πειραιά, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Περάματος. 
 
«Την περασμένη Τετάρτη κάναμε περιοδεία με συναγωνιστές από την Εργατική Αλληλεγγύη στο Τζάνειο Νοσοκομείο», μας είπε ο Γιάννης Τσαλίμογλου λιμενεργάτης στον ΟΛΠ που συμμετέχει στο Συντονισμό Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες και τις Ιδιωτικοποιήσεις. «Μπαίναμε μέσα στις κλινικές και μιλάγαμε με γιατρούς και νοσηλευτές, με τους διοικητικούς. Οι σύντροφοι με σύστηναν στους εργαζόμενους και στη συνέχεια έπαιρνα το λόγο και εξηγούσα στους συναδέλφους νοσοκομειακούς τι γίνεται στο λιμάνι. 
 
Τους εξηγούσα ότι η ΣΕΠ θυγατρική της Cosco δεν πληρώνει το ενοίκιο και τις επιπτώσεις που θα έχει το ξεπούλημα του ΟΛΠ σε όλη την κοινωνία. Ήταν μία καλή πρωτοβουλία που χρειάζεται να τη συνεχίσουμε. Έτσι θα σπάσουμε τη μαύρη προπαγάνδα που εξαπολύουν τα κανάλια κατά των λιμενεργατών. Μία καλή ιδέα είναι να στήσει ο Συντονισμός περίπτερα στις γειτονιές. Έτσι θα καταλάβει ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να αποτρέψουμε αυτό το νέο ξεπούλημα και να κερδίσουμε με την πλευρά μας και άλλα σωματεία. Ο Συντονισμός από τα κάτω σωματείων και εργαζομένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Γι' αυτό το λόγο την Πέμπτη θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο».