Αντιρατσιστικό κίνημα
Ρατσιστική επίθεση στο Μαραθώνα

«Είστε όλοι σκουπίδια. Σας έχω πει να φύγετε. Τι νομίζετε ότι θα μου κάνετε όλοι εσείς Ινδοί και Πακιστανοί που δουλεύετε εδώ; Σας γράφω όλους στα @@@….μου», ήταν οι απειλές “με άρωμα Μανωλάδας” που εκτόξευε για καιρό το πρώην αφεντικό τους και ήρθε η ώρα την Κυριακή 21/6 να τις κάνει πραγματικότητα. 
 
Μπήκε με το τζιπ του μέσα στο χωράφι 25 στρεμμάτων και διέλυσε ολόκληρη την παραγωγή οπωροκηπευτικών προκαλώντας ζημιές που ξεπερνάνε τις 50.000 ευρώ. Για 20 χρόνια κάτοικοι της περιοχής, ο Σανά Ουλλά και οι συνεργάτες του εργάζονταν στα χωράφια του Σπύρου Ρασούλου.
 
Η απληρωσιά, η εκμετάλλευση, οι απειλές, ήταν κομμάτι της ρατσιστικής συμπεριφοράς που δέχονταν για χρόνια. Όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις δικές τους καλλιέργειες είδαν τις ρατσιστικές απειλές να γίνονται πραγματικές επιθέσεις. 
 
Μετά την επίθεση αποφάσισαν μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ να κινηθούν νομικά κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας και καταθέτοντας μηνύσεις στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ.
 
“Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και την άμεση αποζημίωση των παραγωγών. Ο ρατσισμός δεν χωράει ούτε στο κάμπο του Μαραθώνα, ούτε πουθενά!”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που καλεί σε συνέλευση των μεταναστών εργαζόμενων την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο την Τρίτη 23/6 στις 7μμ.