Διεθνή
Ισραηλινό ρεσάλτο στο «Καράβι για τη Γάζα»

Το Ισραήλ για άλλη μια φορά έδειξε τα δόντια του στο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Ο λόγος για τον στολίσκο της ελευθερίας, το «Ένα καράβι για τη Γάζα» που εδώ και μερικές μέρες είχε ξεκινήσει για να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Τα χαράματα της Δευτέρας 29/6 και 100 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας, σε διεθνή ύδατα, τρία σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος «Μαριάν» και σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σιωνιστών «επισκέφτηκαν και έψαξαν το πλοίο». 
 
Το πλοίο μετά το ρεσάλτο οδηγήθηκε στο ισραηλινό λιμάνι του Αστόντ. Για την ιστορία και μόνο, να αναφέρουμε ότι το «επικίνδυνο» φορτίο το οποίο μετάφερε στα αμπάρια του το Μάριαν ήταν κυρίως φάρμακα και φωτοβολταϊκά για να ανακουφίσουν τον λαό της Γάζας από τις συνέπειες του αποκλεισμού που του έχουν επιβάλει.
 
Εκτός όμως από το Ισραήλ ευθύνες έχει και η «διεθνής κοινότητα», δηλαδή τα υπόλοιπα κράτη που ανέχονται από το κράτος-τρομοκράτη να επιδίδεται εκτός από τα γνωστά πολεμικά εγκλήματα στην νέα του ενασχόληση που είναι η πειρατεία σε διεθνή ύδατα. 
 
Καμία αναφορά
 
Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καν κάποια αναφορά στο περιστατικό. Ψάχνοντας μάλιστα στη σελίδα του Υπουργείου ανακαλύψαμε ότι όχι απλά δεν έχει βγάλει έστω και μια μικρή ανακοίνωση για το θέμα αλλά ότι ο υπουργός Κοτζιάς την ίδια μέρα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρέσβη του Ισραήλ την οποία ούτε καν ανέβαλε!
 
Η κυβερνητική αντιμετώπιση στο θέμα είναι πια καθαρή. Μπορεί να μην φτάνει στο σημείο να στέλνει το ελληνικό λιμενικό να σταματήσει το στολίσκο, αλλά σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την Πρεσβέια του Ισραήλ δεν λένε λέξη επί του θέματος. Μάλλον ο  ηρωικός λαός της Γάζας δεν αξίζει μία μπροστά στην πολύτιμη συμμαχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το σιωνιστή Νετανιάχου.