Εργατικό κίνημα
Κινητοποίηση για τον Κυανού Σταυρό

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας Diophar ΑΕ έγινε την Δευτέρα 31 Αυγούστου από τον Συντονισμό ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της κλινικής Κυανούς Σταυρός. Η Diophar και ο Κυανούς Σταυρός ανήκουν στον όμιλο Λεγάκη. 
 
Ο Κώστας Πολύδωρος, μέλος του Κλαδικού Σωματείου εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας μας είπε: «Η διοίκηση της Diophar που κατέχει και τον Κυανού Σταυρό αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά και να μην συναντήσει τους εκπροσώπους των σωματείων και τους εργαζόμενους της κλινικής στους οποίους οφείλονται τα δεδουλευμένα τους και απαιτούν την επαναλειτουργία του Κυανού Σταυρού. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρουν οι εργαζόμενοι ό, τι διεκδικούν είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η συμπαράσταση από άλλα σωματεία εργαζόμενων». 
 
Θυμίζουμε, όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο της ΕΑ, ότι στους 150 εργαζόμενους της κλινικής οφείλονται δεδουλευμένα ενός έως τριών ετών, ενώ η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε λοκ-άουτ. Τα ποσά που τους χρωστάνε τα αφεντικά του Κυανού Σταυρού ξεκινάνε από 7.000 και φτάνουν μέχρι 74.000 ευρώ.