«Ενα σχολείο για τη Γάζα»

Μέλη της καμπάνιας «Ενα σχολείο για τη Γάζα» που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο με πρωτοβουλία Συλλόγων Δασκάλων και ΕΛΜΕ και στηρίχτηκε από την ΟΛΜΕ, κατάφεραν να επισκεφτούν το περασμένο Σαββατοκύριακο τη Γάζα και να παραδώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί από μαθητές, εκπαιδευτικούς και απλό κόσμο για την ανέγερση σχολείου. Τα δέκα μέλη της αντιπροσωπείας, δάσκαλοι και καθηγητές, μπήκαν στην αποκλεισμένη περιοχή από το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο που αναγκάστηκε, λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής, να ανοίξει ο Μουμπάρακ μετά την δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντος στο Στόλο της Ελευθερίας.

«Η προσπάθειά μας στέφθηκε με επιτυχία», μας είπε ο Γιώργος Γαλάνης, εκπαιδευτικός, μέλος της αποστολής. «Ημασταν η πρώτη αντιπροσωπεία που κατάφερε να περάσει μετά την επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, μία ακόμα ρωγμή στον αποκλεισμό της Γάζας. Συναντήσαμε τον πρωθυπουργό Χανίγιε από τη Χαμάς, τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης και άλλα μέλη οργανώσεων και συνδικάτων. Η ανέγερση του σχολείου ήδη ξεκίνησε. Θα ακολουθήσουν νέες αποστολές». Η Πρωτοβουλία θα δώσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 17 Ιούνη στη 1μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Την ίδια στιγμή, ακολουθώντας το παράδειγμα των λιμενεργατών της χώρας μας που προσέφεραν πολύτιμη στήριξη στην Πρωτοβουλία «Ενα καράβι για τη Γάζα», οι λιμενεργάτες στη Σουηδία μποϋκοτάρουν τα ισραηλινά πλοία από τις 15/6 έως τις 24/6 ενώ και οι συνάδελφοί τους στη Νορβηγία αποφάσισαν αντίστοιχο μποϋκοτάζ μέχρι το τέλος Ιούνη.