Εργατικό κίνημα
Σύσκεψη εκπαιδευτικών της «Τάξης μας»

Σύσκεψη εκπαιδευτικών της «Τάξης μας», του δικτύου που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις, έγινε την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες που χρειάζεται να παρθούν για να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και η αντίσταση απέναντι στα μέτρα του 3ου Μνημονίου. 
 
Όσον αφορά τους πρόσφυγες αποφασίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί της «Τάξης μας» ξεκινούν καμπάνια στήριξης. Θα προτείνουν σε κάθε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικό Σύλλογο να συντονίσει τα σχολεία που καλύπτει ώστε να μαζευτούν τρόφιμα και ρούχα, αλλά και να γίνουν πολιτικές δράσεις που να ανοίγουν το ζήτημα. Επίσης, θα προτείνουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 10-11 Οκτώβρη στο γήπεδο του Ρουφ. 
 
Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ήδη ο Σύλλογος Δασκάλων «Αριστοτέλης» καλεί σε σύσκεψη συντονισμού σωματεία και συλλογικότητες πάνω στο προσφυγικό ζήτημα τη Δευτέρα 5/10. 
 
Επίσης, η «Τάξη μας» τις αμέσως επόμενες μέρες θα οργανώσει περιοδείες στα σχολεία έτσι ώστε να πιέσει να γίνει άμεσα κύκλος Γενικών Συνελεύσεων. Να δυναμώσει η απαίτηση η ΑΔΕΔΥ να προσδιορίσει την απεργία που είχε αποφασίσει πριν από τις εκλογές και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να βγάλουν συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα ενάντια στη διάλυση της Παιδείας και τις τρομερές ελλείψεις εκπαιδευτικών. 
 
Τέλος, αποφασίστηκε η κυκλοφορία του νέου φύλλου της εφημερίδας της «Τάξης μας». Στο νέο φύλλο θα υπάρχει αφιέρωμα στις μάχες απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, άρθρο για τα εκπαιδευτικά κενά και τους διορισμούς που χρειάζονται, για το ζήτημα που άνοιξε όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, για τη μάχη ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και για την συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες την 1η Νοέμβρη.