Πειραιάς: Κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ

Αναβαθμίζεται η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών μετά τη γνωστοποίηση ότι το ξεπούλημα δεν θα περιλαμβάνει μόνο το λιμάνι του Πειραιά, αλλά ευρύτερες περιοχές που φτάνουν μέχρι τη Δραπετσώνα, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα.

Η ΠΕΝΕΝ (ναυτεργάτες) καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη στις 6μμ στα γραφεία της για να οργανώσει τα σωματεία σε μια κοινή μάχη για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση, ενώ την Τετάρτη 7/10 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας των λιμενεργατών, της ΟΜΥΛΕ, όπου αναμένεται να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Οκτώβρη. 

Μεγάλη διαδήλωση ετοιμάζεται το Σάββατο 10/10, στις 11πμ στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής. Ο χώρος από όπου θα ξεκινήσει η διαδήλωση αναμένετο να αποφασιστεί το βράδυ της Τρίτης σε νέα σύσκεψη των οργανωτών.
Έντονη και με αντιπαραθέσεις ήταν η συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με θέμα την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και τις εξελίξεις γύρω από την περιοχή των Λιπασμάτων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την αριστερά της περιοχής και συνδικάτα του Λιμανιού. Σύμφωνα με το ψήφισμα που πέρασε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο απαιτεί: “Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης. Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας : δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου”.