ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πανελλαδικό Συντονιστικό 18 Οκτώβρη

Το Δεκέμβρη του 2015 θα γίνει η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συνεδρίαση της στις 4 Οκτωβρίου,  «η ΚΣΕ καλεί όλα τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Να προχωρήσουν σε γύρο συνελεύσεων για την αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και τα άμεσα καθήκοντα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ερχόμενο διάστημα, ώστε να τοποθετηθούν πάνω στην απόφαση της ΚΣΕ για τα συμπεράσματα των εκλογών και στην τωρινή απόφαση της ΚΣΕ.

Να οργανώσουν το άνοιγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με εκδηλώσεις και συζητήσεις για τα μεγάλα ερωτήματα της αριστεράς και την παρέμβασή τους σε όλα τα μέτωπα. Η συζήτηση για την αποτίμηση των συμπερασμάτων από τη μάχη των εκλογών, για τον προγραμματισμό δράσης του επόμενου διαστήματος και την πορεία προς τη Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη σύγκληση του ΠΣΟ την Κυριακή 18/10. 

Συνδιάσκεψη

Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει τον Δεκέμβρη του 2015. ΠΣΟ για την ανακοίνωση των Θέσεων θα γίνει το πρώτο 15νθημερο του Νοέμβρη».

Ταυτόχρονα η ΚΣΕ αποφάσισε κινηματικές πρωτοβουλίες σε όλα τα ανοιχτά πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα της περιόδου καλώντας σε ενωτική κοινή δράση:
 
Θα παρέμβει πολιτικά με προκήρυξη αφίσα, επεξεργασία προγράμματος άμεσων διεκδικήσεων σε σύνδεση με το συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα…

Θα συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής αντίστασης – αντεπίθεσης με έμφαση στην προώθηση του συντονισμού των εργατικών αγώνων, με αποφασιστικές μορφές πάλης...

Θα εντείνει την παρέμβασή της ενάντια στη ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο, με την οποία ευθυγραμμίζεται και η νέα κυβέρνηση. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Εβρο, έξω η FRONTEX. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες εργατικών σωματείων, δημοτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης. Στηρίζουμε τη Διεθνή Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Συνάντηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 10-11/10…

Θα δώσει τη μάχη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, με αιχμή τη δίκη των νεοναζί διεκδικώντας την ισόβια καταδίκη  για τα εγκλήματά τους…».