Εργατικό κίνημα
Μην ξεχνάτε την ειδική αγωγή

Κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή, Τετάρτη 7/10 στο Σύνταγμα

Τα είπαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, λες και μπορείς να κατανοήσεις την αγάπη συγκριτικά. Δέχονται καθημερινά μαζί με τους γονείς τους τον ρατσισμό που γεννά ο φόβος για τον διαφορετικό και η άγνοια, ειδικά την χώρα μας. 
 
Επιδόματα προνοιακά ή άλλων φορέων συρρικνώνονται δραματικά λόγω μνημονίων και ως γονείς δεν τα βγάζουμε πέρα με τα ειδικά μαθήματα. Δομές για την «μετά των γονιών εποχή» ...δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να ιδρυματοποιούνται διάφορα πλαίσια εκπαιδευτικά. 
 
Οι γονείς μόνοι τους προσπαθούν να φτιάξουν με δάνεια χώρους φιλοξενίας. Και το κερασάκι στην τούρτα: η ειδική εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) υπολειτουργεί αφού δεν διορίζεται το απαραίτητο προσωπικό λόγω περικοπών. Μέσα Οκτώβρη κι ακόμα πολλά παιδιά στο σπίτι. Αυτός είναι ο σύγχρονος Καιάδας της Μνημονιακής Εποχής! Περιμένοντας τους διορισμούς λοιπόν και στηριζόμενοι στην καλή διάθεση των εκπαιδευτικών κινητοποιηθήκαμε, κατεβήκαμε στο πεζοδρόμιο και μας υποσχέθηκαν.. «πιστώσεις»! 
 
Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της αγοράς, της μνημονιακής λαίλαπας και του εγωκεντρικού εκπαιδευτικού συστήματος αναρωτιέμαι: όραμα, γνώση, μεράκι, αγάπη για την ειδική αγωγή θα υπάρξει ποτέ; 
Έλενα Αρβανίτη, ηθοποιός (μητέρα αυτιστικού παιδιού)