Εργατικό κίνημα
“Επικοινωνία 94.0FM”, κατάκτηση της γειτονιάς

Στις 14/10 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ηράκλειο Αττικής με ένα μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την οικονομική κατάσταση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Επικοινωνία 94.0 FM με αφορμή σχετική έκθεση ορκωτών λογιστών για την περίοδο 2005-2014.
 
Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ένας από τους τελευταίους (μαζί με τον Αθήνα 98.4 και το Κανάλι 1 του Πειραιά) δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουν μείνει. Αποτελεί ιστορική και κοινωνική κατάκτηση του κόσμου της γειτονιάς και λειτουργεί με άδεια από το 1988. Η μνημονιακή πολιτική σε συνδυασμό με την πολιτική της δημοτικής αρχής προσπαθούν να μετατρέψουν τον σταθμό σε ακόμη ένα εμπορικό ραδιόφωνο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο το προσωπικό του σταθμού έχει μειωθεί από τα 31 στα 14 άτομα ενώ μεθοδικά έχει απαξιωθεί η τεχνική υποδομή του. Η ΕΑ μίλησε με τον Δημήτρη Ταβουλάρη, δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με την «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο»:
 
«Η στάση της δημοτικής αρχής ήταν υποκριτική, απέκρυψε από το συμβούλιο ότι είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εργαζόμενους του σταθμού όπου τους είπε ότι οι μισθοί τους θα μειωθούν ενώ κάποιοι θα μεταταχτούν στην καθαριότητα ή οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε ατομικές.
 
Στην ουσία ήθελε απλά να αξιοποιήσει την έκθεση των λογιστών επικοινωνιακά, για να πει ότι το δημοτικό μας ραδιόφωνο είναι κοστοβόρο και ασύμφορο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει παρελθόν ατασθαλιών, για παράδειγμα παρελθούσα διοίκηση είχε λάβει στο όνομα του σταθμού δάνειο ύψους 600.000 ευρώ το οποίο το χρησιμοποίησε για να καλύψει ανάγκες άλλης δημοτικής επιχείρησης. Τώρα πια αυτή η δημοτική επιχείρηση έχει κλείσει και προφανώς ο σταθμός δεν μπορεί να αποπληρώσει αυτό το χρέος. 
 
Η θέσης μας σαν αντικαπιταλιστικό δημοτικό σχήμα είναι ότι ο δήμος πρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον σταθμό, ζητάμε να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση. Όμως πέρα από το οικονομικό υπάρχει και θέμα ουσίας, θέλουμε το δημοτικό μας ραδιόφωνο να μην μετατραπεί σε εμπορικό, αλλά να λειτουργεί σαν εστία ενημέρωσης, πολιτικής και πολιτισμού που θα είναι ανοιχτό για κατοίκους, φορείς, σχολεία, οργανώσεις και συλλογικότητες».