Απεργιακό Κίνημα
Στις 12Ν απεργούμε παντού!

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις. Ξεσηκώνουμε τους χώρους δουλειάς, περιφρουρούμε την απεργία μας και μαζικοποιούμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις. 
 
Στην Αθήνα μια σειρά από σωματεία και εργατικές συλλογικότητες καλούν προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10πμ για να δώσουν το μήνυμα της απεργιακής κλιμάκωσης μετά την Γενική Απεργία. 
 
Στον Πειραιά απεργιακή συγκέντρωση με πρωτοβουλία πολλών σωματείων καλείται στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο. Στη Θεσσαλονίκη προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στην Καμάρα και συγκέντρωση-πορεία στις 11πμ από το Εργατικό Κέντρο. Δείτε τα απεργιακά ραντεβού για τις άλλες πόλεις στις διπλανές στήλες. 
 
Kύμα­
 
Η τετραήμερη απεργία των ναυτεργατών, η απεργία και οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι καταλήψεις και οι συνελεύσεις στα δημαρχεία πανελλαδικά, οι μάχες ενάντια στη διάλυση των νοσοκομείων, οι κινητοποιήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα μεγάλα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια, το πανελλαδικά παν-αναπηρικό συλλαλητήριο, η απεργία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν στρώσει το δρόμο για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας. Αυτό το απεργιακό κύμα ανάγκασε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν την απεργία, διαλύοντας κάθε εμπόδιο που έβαζαν το προηγούμενο διάστημα. 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια που μοιράζεται μαζικά εδώ και δύο εβδομάδες στους χώρους δουλειάς: «Η επιτυχία αυτής της απεργίας γεμίζει με φόβο την κυβέρνηση ότι οι επιθέσεις της θα έχουν την τύχη του Γιαννίτση το 2001 όταν με τις απεργίες μας, αναγκάσαμε το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση για το ασφαλιστικό και τον Γιαννίτση σπίτι του. Για να συνεχίσουν και να κλιμακωθούν οι αγώνες, σε ένα μεγάλο απεργιακό κύμα που θα αναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει». 
 
Στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο καλούν μια σειρά από σωματεία και πρωτοβουλίες. Το Σωματείο εργαζόμενων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, το Σωματείο του ΜΕΤΡΟ, οι Σύλλογοι εργαζόμενων των Δήμων Νέας Ιωνίας και Παλλήνης, εργαζόμενοι στα 5μηνα, ο Σύλλογος Δασκάλων «Αριστοτέλης», το Σωματείο εργαζόμενων της Wind, ο Σύλλογος Δασκάλων Ζεφυρίου-Φυλής και Λιοσίων, η Ε’ ΕΛΜΕ, η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΡΤ-open, οι Financial Crimes, ο Συντονισμός Συνταξιούχων, o Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια. 
 
Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου σε εξέλιξη ήταν Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές (κάποιες είχαν προγραμματιστεί και για την Τετάρτη), όπου η ΕΑΑΚ πρότεινε να συμμετέχουν και οι φοιτητές στην απεργιακή προσυγκέντρωση στο Μουσείο. Προκήρυξη-κάλεσμα έχουν κυκλοφορήσει και οι μαθητές Anticapitalista. 
 
Τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΠΟΕΔΗΝ καλούν προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας. Εργαζόμενοι του ΟΣΕ μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας για Ταξική Συσπείρωση» θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού και μετά θα διαδηλώσουν από το Μουσείο. Κάλεσμα για το Μουσείο έχει βγάλει και η «Πρωτοβουλία για την συγκρότηση Συντονισμού Σωματείων» μετά από σύσκεψη που έγινε στις 6 Νοέμβρη. Νέα συνάντηση αυτής της Πρωτοβουλίας θα γίνει την Παρασκευή 27 Νοέμβρη σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί άμεσα. 
 
Στο Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά καλούν τα εξής σωματεία: η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α.Τ., ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο (ΠΑΣΥΕ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Οίκου Ναύτη, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π., ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών Ο.Λ.Π., η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας, Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών και Μηχανοδηγών Πλοηγικής Υπηρεσίας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Στο Δημοτικό Θέατρο καλούν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά και ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια. 
 
Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς για την Πέμπτη 12/11, το ΜΕΤΡΟ θα συμμετέχει στη Γενική Απεργία με 24ωρη, το ΤΡΑΜ και ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν μόνο από τις 10πμ έως τις 4μμ, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
 

Σωματείο μισθωτών τεχνικών

Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη έγινε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στην Αθήνα, στα γραφεία του ΤΕΕ στο Σύνταγμα. Την παρακολούθησαν περισσότερα από 300 συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Στη συνέλευση κυριάρχησε η συζήτηση για την οργάνωση της απεργίας στις 12 του Νοέμβρη.  
 
Από τη δική μας μεριά, από την Αριστερή Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών, τονίσαμε ότι αυτή η Γενική Απεργία χρειάζεται να είναι το εφαλτήριο για να ξαναβγεί όλο το εργατικό κίνημα μαζί στο δρόμο. Θυμίσαμε τις εργατικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν το προηγούμενο διάστημα και μας δίνουν αυτές τις δυνατότητες. Οι απεργίες των λιμενεργατών και των ναυτεργατών, οι καταλήψεις στους Δήμους, στα σχολεία και στις σχολές με τον ξεσηκωμό των μαθητών και των φοιτητών. 
 
Το σωματείο μας καλύπτει πολλά κομμάτια τεχνικών οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να μπορέσουν να απεργήσουν όλοι.
 
Τονίσαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε και να στηρίξουμε τις περιφρουρήσεις την μέρα της απεργίας. Στη συνέλευση μοιράσαμε και την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Γενική Απεργία. 
 
Τέλος, δεν ορίστηκε ακριβής ημερομηνία για τις εκλογές του σωματείου, αλλά κατά πιθανότητα θα είναι τον Δεκέμβρη. 
Δημήτρης Τσώλης  
 

ΠΟΣΠΕΡΤ

«Θα βρεθούμε στο Μουσείο!»

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Κάλεσμα για την απεργία έχει βγάλει τόσο η ΠΟΕΣΥ για τους δημοσιογράφους, όσο και η ΠΟΣΠΕΡΤ που καλύπτει όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. 
 
Θέλουμε να είναι μια τεράστια απεργία που να δυναμώσει την προοπτική της κλιμάκωσης του αγώνα για να ανατρέψουμε όλα τα Μνημόνια. Νομίζω ότι θα είναι μεγάλη αφού εκτός από τους εργαζόμενους συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εμπορικοί σύλλογοι, οι φαρμακοποιοί, οι αγρότες σε πολλές περιοχές. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα βρεθούμε με το πανό μας στις 10 στο Μουσείο μαζί με τα σωματεία που μας στήριζαν όλο αυτό τον καιρό και έχουν δώσει μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα διαδηλώσουμε μέχρι τη Βουλή και το Σύνταγμα.   
 
Την Κυριακή 8/11 συμπληρώνονταν δύο χρόνια από την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο. Κάναμε παρέμβαση στο Μαραθώνιο που διεξαγόταν στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το ΕΡΤ-open που εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, να λειτουργεί  και να αποτελεί τη φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Τουλάχιστον μέχρι να το πετύχουμε όπως θέλουμε για την ίδια την ΕΡΤ.
Ειρήνη Φωτέλη
 

ΣΕΛΜΑ

«Οι δράσεις θα κλιμακωθούν»

Απεργούμε γιατί είμαστε ενάντια στα Μνημόνια, στην περικοπή μισθών και συντάξεων, στη διάλυση του ασφαλιστικού, στην φτωχοποίηση του λαού. Ετοιμάζουμε τον κόσμο μας να συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία και οι δράσεις θα κλιμακωθούν γιατί καταρρέουν τα πάντα. Συνεχίζεται η πολιτική της λιτότητας. 
 
Οι κυβερνώντες καταλαβαίνουν μόνο με αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι επιθέσεις που έρχονται και διαλύουν τα εργατικά δικαιώματα αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς θα βρεθούμε στο Μουσείο στις 10.30πμ με το πανό του ΣΕΛΜΑ για να διαδηλώσουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και τους εργαζόμενους μέχρι τη Βουλή. 
Σπύρος Ρεβύθης,
πρόεδρος του Σωματείου 
εργαζόμενων ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)
 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 

ΑΘΗΝΑ Μουσείο 10πμ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δημοτικό Θέατρο 11πμ (προσυγκέντρωση 10πμ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εργατικό Κέντρο 11πμ (προσυγκέντρωση Καμάρα 10πμ)
ΠΑΤΡΑ Εργατικό Κέντρο 10πμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Εργατικό Κέντρο 10.30πμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Εργατικό Κέντρο 10πμ
XANIA πλατεία Αγοράς 10.30πμ 
ΡΕΘΥΜΝΟ Εργατικό Κέντρο 10πμ
ΛΑΡΙΣΑ πλατεία Λαού 10.30πμ
ΒΟΛΟΣ πλατεία Ελευθερίας 11πμ (προσυγκέντρωση ΕΛΤΑ 10πμ)
ΞΑΝΘΗ Εργατικό Κέντρο 10πμ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Εργατικό Κέντρο 10.30πμ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ πλατεία Δημαρχείου 11πμ