Τα “γυμνά οπίσθια” του κυρίου Τ. Θεοδωρόπουλου

«…Θεωρούν (οι κοινωνικά ευαίσθητοι),  για παράδειγµα, πως είναι πιο ανθρωπιστικό να µετατραπούν οι µεγάλες πόλεις σε χωµατερές της ανθρώπινης απελπισίας παρά να προστατευθεί ο δηµόσιος χώρος από τη δραστηριότητα των λαθρεµπόρων της ζωής. Και εξεγείρονται µε την ιδέα του ‘τείχους’…»

Σε ανακοίνωσή του τo Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Πρόκειται για απαράδεκτη τοποθέτηση, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία. Η κυβέρνηση αγκαλιά με το ΛΑΟΣ και τους Νεοναζί, εγκαινιάζει τη νέα “μεταναστευτική πολιτική” της, ανακοινώνοντας την ανέγερση του τείχους στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σκούπες στο κέντρο της Αθήνας, θέτοντας στην ουσία τους μετανάστες και τους πρόσφυγες υπό διωγμό».

«Η επιλογή του Τάκη Θεοδωρόπουλου να κατηγορήσει τους αντιρατσιστές  ως επαγγελματίες που κερδίζουν ‘πουλώντας ανθρωπισμό’ δε χρειάζεται καν σχολιασμό. Η θέση του ότι η ανέγερση του τείχους θα προστατέψει από το να µετατραπούν οι µεγάλες πόλεις σε χωµατερές της ανθρώπινης απελπισίας συμπλέει με τη θέση των Νεοναζί. Τα οπίσθια που αντίκρισε έξω από το γραφείο του δε βρέθηκαν εκεί ούτε σαν προτίμηση του χώρου αντί μιας φιλόξενης τουαλέτας, ούτε σαν αποτέλεσμα πολιτισμικών διαφορών. Αυτοί που θέλουν να χτίσουν το τείχος είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τους πρόσφυγες της πείνας και του πολέμου, είναι αυτοί που φέρνουν τη φτώχεια  σε όσους μένουν στην Ελλάδα, είναι αυτοί που θέλουν να χωρίσουν ντόπιους και μετανάστες για να φορτώσουν άλλου την κρίση…»