Αντιρατσιστικό κίνημα
Πορεία στα γραφεία της Frontex

Συγκέντρωση το Σάββατο 28 Νοέμβρη στις 11πμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στα γραφεία της Frontex αποφάσισε ο Συντονισμός σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, που συνεδρίασε την Παρασκευή 13/11. Επίσης την Παρασκευή 20/11, στις 4μμ οργανώνει συγκέντρωση και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, στο Κλειστό Γαλατσίου.  
 
“Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς είτε με στρατό είτε με τις βάσεις”, αναφέρει το κάλεσμα του συντονισμού. “Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Φιλία και αλληλεγγύη των λαών. Κατάργηση των: Δουβλίνο Ι & ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Κλείσιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης και των hotspots. Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο. Να δίνονται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες/μετανάστες. Άνοιγμα των επίσημων συνόρων για τη διευκόλυνση της διέλευσης”.     
 
“Σε αυτόν τον πόλεμο των εγκληματικών παγκόσμιων κι ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και των κλειστών συνόρων, ζούμε ακόμη μια συγκλονιστική στιγμή, που είναι τα δολοφονικά χτυπήματα στο Παρίσι στις 13/11. Εκατοντάδες άνθρωποι, έπεσαν και πάλι θύματα των δολοφονικών ανταγωνισμών, που σπέρνουν ανέμους και θερίζουν θύελλες σε βάρος απλών κι ανυπεράσπιστων ανθρώπων κι ολόκληρων λαών. Όλοι αυτοί θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, της εξουσίας και της κυριαρχίας. Μετά από το χτύπημα στο Παρίσι, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ετοιμάζουν να οξύνουν την πολιτική των κλειστών συνόρων, του ρατσισμού και του φασισμού, της καταστολής και των επαναπροωθήσεων, να ορθώσουν νέους φράχτες στα σύνορα κάθε χώρας, στο όνομα του «εθνικού κινδύνου» και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας” αναφέρει επίσης το κάλεσμα της συγκέντρωσης. 
 
Ο συντονισμός συγκροτήθηκε στις αρχές Οκτώβρη με τη συμμετοχή 47 σωματείων, συλλόγων, κινήσεων. Έχει ήδη πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 15/10 στην Αθήνα και πορεία στα γραφεία της ΕΕ, ημέρα Συνόδου Κορυφής. Επίσης έχει πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ έχει ήδη αποφασίσει να καλέσει σε Πανελλαδική ημέρα Ενάντια στον φράχτη στον Έβρο. Όλη αυτή την περίοδο δεκάδες σωματεία και συλογικότητες που συμμετέχουν στο συντονισμό έχουν προχωρήσει σε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, διεκδικώντας ταυτόχρονα από το κράτος δωρεάν και αξιοπρεπή στέγη, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων.