Νεολαία
Μαθητές: Εκδήλωση στο Πολυτεχνείο

Εκδήλωση των μαθητών Anticapitalista με θέμα «Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός – Να τσακίσουμε το σύστημα που γεννά μνημόνια και φράχτες» πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Γκίνη στα πλαίσια των εορτασμών για τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 
Ο Σαράντος Κυβέλος από το 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας κυρίως για τα διδάγματα που μπορεί να αντλήσει το κίνημα σήμερα από την εξέγερση του 1973, είτε μέσα από τα θετικά είτε από τα αρνητικά. Στα θετικά καταγράφηκε η πλατιά ενότητα ενώ στα αρνητικά η απουσία μιας οργανωμένης δύναμης που θα μπορούσε να βοηθήσει το κίνημα να αντέξει και να διαρκέσει. 
 
Τόνισε ότι στην κατάληψη του Πολυτεχνείου υπήρχαν και οι συντηρητικές απόψεις που μιλούσαν για την ανάγκη σταδιακής μετάβασης στη δημοκρατία μέσω της φιλελευθεροποίησης της Χούντας ή ακόμα και την ανάγκη να τερματιστεί η κατάληψη άμεσα. Ενώ κλείνοντας επεσήμανε την ανάγκη να χτίσουμε σήμερα ένα επαναστατικό κίνημα που θα συγκρουστεί με τους καπιταλιστές και το σύστημά τους.
 
Επόμενη πήρε το λόγο η Ελένη Σιδέρη από το 2ο ΓΕΛ Αλίμου μιλώντας για τις διαφορές και τις ομοιότητες εκείνης της εποχής με το σήμερα: «μπορεί να μην έχουμε σήμερα Χούντα αλλά υπάρχει καταστολή και χειραγώγηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ενώ η ασυλία της άρχουσας τάξης είναι διαχρονική». Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα κινήματα των τελευταίων εβδομάδων τόνισε «Σήμερα ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και η επαναστατική αριστερά είναι παρούσα». Κλείνοντας μίλησε για τον φράχτη του Έβρου που καλλιεργεί τον ρατσισμό και ανοίγει τον δρόμο για τους φασίστες αλλά και την μάχη για δημόσια δωρεάν Παιδεία, «θέλουμε τους μαθητές να είναι επαναστάτες, να παλεύουν για μια άλλη Παιδεία σε μια άλλη κοινωνία».
 
Στην συζήτηση που ακολούθησε πήραν τον λόγο μαθητές και μαθήτριες, γονείς και παλαιότεροι Anticapitalista δίνοντας έμφαση στους τρόπους παρέμβασης στο μαθητικό κίνημα σήμερα αλλά και στην οργάνωση της συμμετοχής των μαθητών στη διαδήλωση της Τρίτης.