Εργατικό κίνημα
Νίκαια: Όχι νέα χαράτσια

Με τραμπουκισμούς και κλειστές πόρτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας προσπάθησε η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη να περάσει την αύξηση των δημοτικών τελών την Πέμπτη 19 Νοέμβρη. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ θα προχωρήσουν σε ένσταση κατά της διαδικασίας. 
 
Η Ανταρσία στην Κοκκινιά σε ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρει: «Κεκλεισμένων των θυρών και με φραγμένη την είσοδο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να γλιτώσει από την οργή των εκατοντάδων δημοτών και εργαζόμενων, η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη ψήφισε (και μάλιστα με απώλειες) την αύξηση των δημοτικών τελών του Δήμου Νίκαιας -Ρέντη, σήμερα 19/11. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία. 
 
Η δημοτική αρχή διαδίδοντας ψέματα ότι δήθεν με την αύξηση των δημοτικών τελών στην κατοικία θα βρει τα απαραίτητα χρήματα για να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων, χρησιμοποίησε ένα κομμάτι εργαζόμενων ως κατασταλτικό μηχανισμό, προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρώτος όροφος του δημαρχείου να μετατραπεί σε ρινγκ και να διεξαχθούν σκηνές απείρου κάλους, «στο όνομα της δημοκρατίας πάντα», με σπρωξιές και κλωτσιές σε όποιον προσπαθούσε να μπει μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα και λιποθυμίες.
Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής δεν θα περάσει».