Νέα από τους χώρους
Ρέθυμνο: Νίκησε η κατάληψη

Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες της σίτισης αναγκάστηκε να δώσει το υπουργείο Παιδείας στις σχολές του Ρεθύμνου μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις και την κατάληψη που οργάνωσαν οι φοιτητές. 
 
Σε ανακοίνωσή της η ΑΕΠ-ΕΑΑΚ αναφέρει: «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ανυποχώρητων κινητοποιήσεων στο Ρέθυμνο οι φοιτητές κέρδισαν! Μετά και την κατάληψη του ιδρύματος για τρεις εβδομάδες, το υπουργείο αναγκάστηκε να δώσει έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ στο πανεπιστήμιο Κρήτης αποκλειστικά για την σίτιση! Είναι ξεκάθαρο πως όταν οι φοιτητές μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις οργανώνονται και παλεύουν, τελικά νικούν! Οι αγώνες που δώσαμε μέσα και από την κατάληψη με όρους επιβολής και διεκδίκησης επανέφεραν το δικαίωμα στη σίτιση σε μεγάλο αριθμό φοιτητών. 
 
Σε συνδυασμό και με τις 150 κάρτες που κατακτήθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία Γευσήνους έπειτα από συνεχόμενες πιέσεις των φοιτητών είναι φανερό πως μόνο όταν αγωνιζόμαστε μπορούμε να διεκδικούμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές!».