Νέα από τους χώρους
Σύλλογος Δασκάλων Δ. Αττικής: Πρώτη δύναμη οι Παρεμβάσεις

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκαν οι Παρεμβάσεις στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Δυτικής Αττικής.  Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις) πήρε 153 ψήφους και 3 έδρες, η Αυτόνομη Παρέμβαση 119 ψήφους και 2 έδρες, η  ΔΑΚΕ 116 ψήφους και 2 έδρες και το ΠΑΜΕ 91 ψήφους και 2 έδρες.
 
Από τις Παρεμβάσεις στο νέο ΔΣ εκλέγονται ο Πασχάλης Ταπεινόπουλος, η Νένα Ιακώβου και η Σταυρούλα Δομούζη. 
 
Ο Π. Ταπεινόπουλος μας έστειλε την παρακάτω ανταπόκριση από τις περιοδείες που έγιναν για να οργανωθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και να εξασφαλιστεί η μαζική παρουσία των δασκάλων στις εκλογές του συλλόγου.
 
«Η πλειοψηφία των συναδέλφων, ακόμα και μεγάλο μέρος των "απογοητευμένων", συμφωνεί στο ότι αυτά που παλέψαμε συλλογικά, μαζικά και μαχητικά, είτε τα κερδίσαμε είτε βάλαμε φρένο στην πολιτική των από πάνω. Συμφωνεί ότι είναι άλλο να υπογράφουν μνημόνια στη Βουλή και άλλο να τα εφαρμόζουν πάνω στα κεφάλια μας και οι αγώνες ειδικά σε αυτό το επίπεδο έχουν να δώσουν πολλές εμπειρίες για το πως μπλοκάραμε σχεδιασμούς τους, οπότε δεν είναι χαμένος κόπος ή τουφεκιές στον αέρα και το σημαντικότερο: σχεδόν σε όλα τα σχολεία που πήγα, υπήρχε κομμάτι συναδέλφων (κυρίως νέοι αναπληρωτές επισφαλείς ειδικότητες κτλ, αλλά και παλιοί που έχουν παραστάσεις από τις μάχες του κλάδου και του κινήματος) οι οποίοι σχημάτιζαν πηγαδάκια και ανοίγαμε πιο αναλυτική κουβέντα στη συνέχεια (όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά πώς θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, πώς θα πείσουμε κι άλλους συναδέλφους να απεργούν). 
 
Αυτό το κομμάτι κόσμου που έχει διάθεση να παλέψει είναι ορατό σχεδόν σε κάθε σχολείο και πρέπει να βρεθούμε δίπλα του, να οργανώσουμε μαζί του, να μεγαλώσουμε την επιρροή του, ώστε να κερδίζουμε σ’ αυτή την προοπτική κι όλους τους σημερινούς "απογοητευμένους". Όταν η αριστερά παίρνει 7 από τις 9 έδρες του ΔΣ το αποτέλεσμα δεν δείχνει παραίτηση, αλλά διάθεση ενός κόσμου να τραβήξει ακόμα παραπέρα την αριστερή στροφή του κόσμου που τις απαιτήσεις του η κυβέρνηση τις έχει αφήσει πλήρως ακάλυπτες».