Απεργιακό Κίνημα
Κατάληψη στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

18/12 Κατάληψη στη ΣΤΑΣΥ

Kατάληψη στα γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) στην Αθηνάς πραγματοποίησαν στις 18 Δεκέμβρη εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, του ΗΣΑΠ και των λεωφορείων για συμπαράσταση στην εργαζόμενη Γεωργία Νημά.
 
Μαζί τους βρέθηκαν ο Αντώνης Σταματόπουλος, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και πρώην πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ και ο Μήτσος Αργυροκαστρίτης από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
 
Η Γ. Νημά είναι απλήρωτη από τον Αύγουστο χωρίς καμιά δικαιολογία. Στην ουσία διώκεται για την συνδικαλιστική της δράση όλα τα προηγούμενα χρόνια και τη συμμετοχή της στους αγώνες του σωματείου της. 
 
Όπως δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Είμαι υπάλληλος στη ΣΤΑΣΥ 14 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια κάνανε μονομερείς μετακινήσεις από τη μεριά της εταιρίας, με βάλανε στη Γραμματεία Κομίστρου και από τον Αύγουστο χωρίς καμιά αιτιολογία, χωρίς να έχω περάσει κάποιο πειθαρχικό, χωρίς να μου έχουν κοινοποιήσει κάποιο χαρτί, με έχουν απλήρωτη. Εγώ έχω κανονικά τις υπηρεσίες μου εδώ, το παρουσιολόγιο που το αποδεικνύει. Είναι στη διάθεσή σας, μπορείτε να τα δείτε. Θεωρώ ότι όλο αυτό γίνεται επειδή ήμουν μαζί με το σωματείο και με τον Αντώνη Σταματόπουλο. Είναι δίωξη!».
 
Οι εργαζόμενοι παρέμειναν για πολλή ώρα στο χώρο της ΣΤΑΣΥ, ενώ περιέγραψαν στην ΕΑ ότι μόλις εμφανίστηκαν ο απερχόμενος πρόεδρος, Παπαθανάσης ...εξαφανίστηκε. Παρόλα αυτά σε συνάντηση με άλλα διευθυντικά στελέχη που έγινε, αυτοί παραδέχτηκαν ότι η εργαζόμενη έχει απόλυτο δίκιο, αλλά η εντολή για την διακοπή της μισθοδοσίας της έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο.
 
Μετά τις 12 το μεσημέρι σε νέα επικοινωνία με τον υπό διορισμό πρόεδρο, Στεφόπουλο, πήραν τη δέσμευση ότι η δίωξη της εργαζόμενης θα σταματήσει άμεσα και θα αποπληρωθεί τα δεδουλευμένα της.