Απεργιακό Κίνημα
Έκτακτοι ΥΠΠΟ: 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία προχωράει το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού την Τρίτη 22/12. Στις 10 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο του υπουργείου. 
 
Ο Αντώνης Σκαρπέλης, μέλος του σωματείου, μας έστειλε τα παρακάτω όσον αφορά τα αιτήματα των εργαζόμενων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία κινδυνεύουν με απολύσεις λόγω λήξης των συμβάσεών τους. «Οι διεκδικήσεις μας αφορούν πρώτα και κύρια την προοπτική στην μόνιμη και σταθερή εργασία και έπειτα στην ισότητα στην εργασία. Συγκεκριμένα, την επαναφορά του ανθυγιεινού επιδόματος, της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας, την τήρηση των αδειών ανάλογα με τους υπόλοιπους συναδέλφους, (μητρότητας, εκπαιδευτικές, αναρρωτικές κ.ά.), την σωστή απόδοση του ενσήμου για κάθε ειδικότητα, την ίση μεταχείριση στους χώρους εργασίας, τον ορισμό καθηκοντολογίου, τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής.
 
Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από το καλοκαίρι (απεργιακή συγκέντρωση στο Λόφο της Ακρόπολης στις 23/7 κ.ά.), ενώ συμμετείχαν, μόνιμοι και συμβασιούχοι, στις δύο τελευταίες Γενικές Απεργίες.