Απεργιακό Κίνημα
WIND: Απεργούν για ΣΣΕ

Συνεχίζουν να παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι εργαζόμενοι της Wind που πραγματοποίησαν νέα απεργία την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη. 
 
Οι απεργοί προχώρησαν σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε κτίρια της εταιρίας, η μία στη Λεωφόρο Αθηνών και η άλλη στο Μαρούσι, με τη συμπαράσταση της Επιτροπής Αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει με τη βοήθεια συνδικαλιστών και σωματείων από διάφορους χώρους.
 
H πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων Wind, Χρύσα Μπακοπούλου δήλωσε στην ΕΑ κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης στο Μαρούσι: «Αυτό που ζητάμε είναι κατ' αρχάς να μείνει η σύμβαση (που έχει λήξει από το Νοέμβριο του 2014) ως έχει. Να ξεπαγώσουν οι ωριμάνσεις, να δίνεται επίδομα ξένης γλώσσας σε νέους εργαζόμενους. Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις, να γίνουν οι συμβάσεις αορίστου και να μη γίνουν απολύσεις. Η εταιρία αυτό που θέλει ουσιαστικά να κάνει είναι εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, με τους νεοπροσληφθέντες να υπογράφουν συμβάσεις που τους δίνουν παροχές από 10% (χωρίς προϋπηρεσία) έως σχεδόν 20-25% (με προϋπηρεσία) μικρότερες από αυτές των παλαιών εργαζόμενων. 
 
Πιστεύουμε ότι ο στόχος είναι σταδιακά να αντικατασταθούν οι παλιοί εργαζόμενοι με τους νεοπροσληφθέντες, δηλαδή να χαθούν τα παλιά εργασιακά δικαιώματα γενικά. Έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε, υπάρχει πλάνο να ξανασυνεδριάσουμε το Γενάρη, όσο μας στηρίζει η συνέλευση δε θα κάνουμε πίσω. Σκεφτόμαστε να κάνουμε κοινές κινητοποιήσεις και με άλλα σωματεία, πχ. ΝΟΚΙΑ, Vodafone, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών».