Εργατικό κίνημα
ΟΛΜΕ: Συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας

Συγκέντρωση καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας, 18/3

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας έκαναν οι καθηγητές την Παρασκευή 18/3. Κεντρικά αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί, να καταργηθεί ο νόμος 3848/10 και να μην πεταχτούν έξω από τα σχολεία οι αναπληρωτές καθηγητές.  
 
Νέα κινητοποίηση των καθηγητών θα γίνει την Τετάρτη 23 Μάρτη με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του Ταμείου (Λυκούργου 12). Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ που καλεί σε στάση εργασίας για όλο το δημόσιο τομέα.
Η Ένωση Συνταξιούχων καταγγέλει ότι: «Το Δ.Σ του ΜΤΠΥ κατά πλειοψηφία και με την ψήφο του εκπροσώπου(!) των εργαζομένων στο ταμείο πρότεινε στην κυβέρνηση την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και μάλιστα με τη λήξη του τριμήνου, γεγονός που οδηγεί στην «εξαΰλωση» του μερίσματος ενός μηνός για το 2016. Έτσι με αυτό τον τρόπο το ταμείο θα χορηγήσει για το 2016 11 μερίσματα. Επίσης η διοίκηση του ταμείου εισηγείται μείωση του μερίσματος κατά 32,5%, με αποτέλεσμα ανά τρίμηνο οι συνταξιούχοι να χάνουν ένα μηνιαίο μέρισμα».