Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Χανιά: 10 Aπρίλη στη Σούδα

Μεγάλο αντιπολεμικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται από σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες στη Σούδα στις 10 Απρίλη. Το κάλεσμα είναι στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγοράς στα Χανιά και θα ακολουθήσει πορεία στις 2μμ στη βάση της Σούδας. 
 
Αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Να κλείσει η βάση της Σούδας, να σταματήσουν τον πόλεμο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, όχι στην Ευρώπη Φρούριο, έξω ΕΕ και ΝΑΤΟ, να φύγει ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. Για την οργάνωση της κινητοποίησης, ανοιχτή σύσκεψη κάλεσαν στα Χανιά οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και η ΕΛΜΕ στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, η ΚΕΕΡΦΑ, το Στέκι Μεταναστών και τη Λαϊκή Αντίσταση- ΑΑΣ.
 
«Την ώρα που ΕΕ και η κυβέρνηση καλούν το ΝΑΤΟ να συνδράμει την Φρόντεξ στο κυνήγι των προσφύγων, δεν μπορούμε παρά να είμαστε στο πλευρό των προσφύγων απαιτώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσει η βάση της Σούδας» δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη ο Σεραφείμ Ρίζος, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στα Χανιά. «Η παραχώρηση του πρώην Θεραπευτήριου Ψυχικών Παθήσεων στο Δήμο Χανίων για να φιλοξενήσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα πρέπει να γίνει η αρχή για να απαιτήσουμε πραγματικές δομές φιλοξενίας με πλήρη χρηματοδότηση για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντί τα χρήματα να πηγαίνουν στη Φρόντεξ και το λιμενικό για να καταστείλουν τους πρόσφυγες να πηγαίνουν σε προσλήψεις προσωπικού για τις δόμες, τους δήμους, τα νοσοκομεία».