Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ν. Σμύρνη - Ν. Κόσμος: Πορεία

Αντιρατσιστική διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη το Σάββατο 2/4

Αυτή η συμφωνία θα μείνει στα χαρτιά-κάτω τα μέτρα τα ρατσιστικά, Το ΝΑΤΟ κλείστε-τα σύνορα ανοίξτε, Φρόντεξ σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι, Δουλεύουμε μαζί, παλεύουμε μαζί, ντόπιοι μετανάστες τσακίστε τους ναζί!
 
Με αυτά τα συνθήματα διαδήλωσαν το Σάββατο 2 Απρίλη ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-κυβέρνησης-Τουρκίας αντιρατσιστές-τριες από τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου έχοντας συμβολικά στην κορυφή της πορείας ένα συρμάτινο φράχτη με γραμμένα πάνω του συνθήματα. To κάλεσμα απηύθυναν  η Ε’΄ΕΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ν. Σμύρνης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν. Σμύρνης, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Σμύρνης και Κουκακίου-Ν.Κόσμου, η Λέσχη Αλληλεγγύης Ν. Κόσμου, Λαϊκές συνελεύσεις από τις γειτονιές και άλλες συλλογικότητες.
 
Η συγκέντρωση ξεκίνησε το πρωί με μοίρασμα της ανακοίνωσης στην πλατεία Νέας Σμύρνης όπου στήθηκε μικροφωνική που έπαιζε τραγούδια για την ξενιτιά και ενάντια στο ρατσισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που διέσχισε τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης με κατεύθυνση το Νέο Κόσμο, όπου αφού πέρασε από τις εργατικές κατοικίες κατέληξε στην Λαϊκή Αγορά.