Εργατικό κίνημα
Καρυπίδης: 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Τρίτη 26 Απρίλη οι εργαζόμενοι στα σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Διεκδικούν τα δεδουλευμένα 3-4 μηνών που τους οφείλονται και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη, στο κατάστημα της οδού Καρόλου Ντηλ, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 
 
To σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης" (πρώην "Αρβανιτίδης") ζούμε σε μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς. Από τη μία μας έχουν κάνει μπαλάκι της μίας και της άλλης εργοδοσίας, να ζούμε με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα μας κρατήσει όλους, από την άλλη ζούμε με την απληρωσιά μηνών.
 
Σήμερα, μας χρωστάει η εταιρεία 3-4 μισθούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν έχει πάρει ούτε το καλοκαιρινό επίδομα αδείας. Και ενώ βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, οι εξελίξεις στο χώρο των σούπερ μάρκετ μας δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια».