Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ήττα της Χ.Α στην Ξάνθη

Τελικά η «μεγαλειώδης εκδήλωση» που απειλούσε να κάνει η Χ.Α  στη Γλαύκη, στην Ξάνθη εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο μεγέθους καφενείου που έγινε κρυφά, αιφνιδιαστικά και υπό την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης: 
 
«Ήρθαν και έφυγαν νύχτα οι ναζί της Χρυσής Αυγής, όπως αρμόζει σε μια μαφιόζικη συμμορία δολοφόνων. Για να περιορίσουνε το φιάσκο και να γλιτώσουν απ' το κύμα οργής που ακόμα δεν έχει κοπάσει στη μειονότητα, ο Λαγός, με περίπου 20 μέλη των ταγμάτων εφόδου, «φιλοξενούμενοι» μιας δράκας ξεπουλημένων τομαριών του ΥΠΕΞ, κάνανε τη φασιστομάζωξή τους, δέκα μέρες πριν και στα μουλωχτά, στη Γλαύκη, κάτω από την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας του Τόσκα, που έφτασε στο σημείο να κάνει ελέγχους ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει απ' το χωριό! Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζει μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση σαν ένα κόμμα που εκφράζει «απόψεις». Οι χρυσαυγίτες, από τον Αύγουστο του 2012, όταν άνοιξε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ξάνθη, μέχρι να τους σαρώσει η αντιφασιστική πλημμύρα του Απρίλη του 2013, φρόντισαν να γνωστοποιήσουν τις «απόψεις» τους, τραμπουκίζοντας γυναίκες με μαντίλα, βεβηλώνοντας τζαμιά, ανοίγοντας κεφάλια αντιφασιστών αγωνιστών της μειονότητας». 
 
Με το που έγινε γνωστή η πρόθεση των νεοναζί να οργανώσουν φασιστοσύναξη στη Γλαύκη υπήρξε άμεσο κάλεσμα εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ σε «αντιφασιστικό ξεσηκωμό τους Δήμους Μύκης και Ξάνθης, τις γειτονιές και τα χωριά της μειονότητας, όλες τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε αντιφασίστα/-τρια, το Εργατικό Κέντρο και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους».  
 
«Στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης που έγινε με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, δασκάλων, εργαζόμενων από το νοσοκομείο, συνολικά του κόσμου της αλληλεγγύης, στις 22 Απρίλη, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση απάντηση στην πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και μπήκε προγραμματισμός για περιοδείες στις γειτονιές της Ξάνθης και τα χωριά» δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη ο Παντελής από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ.  «Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη να απαιτήσουμε τώρα αξιοπρεπείς χώρους στέγασης για τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο.  Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης και ο Λουάι, Σύριος πρόσφυγας από τον καταυλισμό στο Χαλκερό, που περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν εκεί».