Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ν. Ιωνία: Θέλουμε προσλήψεις για τις ανάγκες ντόπιων και προσφύγων

Ν. Ιωνία, Σάββατο 23/4

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απρίλη στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου. Στην διαδήλωση που καλούσαν σωματεία και φορείς της περιοχής συμμετείχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, τα αντικαπιταλιστικά δημοτικά σχήματα Εκτός Σχεδίου(Ν. Ιωνία), Ρήξη και Ανατροπή(Ν. Ηρακλείο) και Εκτός των Τειχών(Μαρούσι), η Λαική Αντίσταση και δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες.
 
«Συγκεντρωθήκαμε το πρωί στην πλατεία Σημηριώτη και μέσω της λεωφ. Ηρακλείου βαδίσαμε στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου. Η ανταπόκριση του κόσμου που έβγαινε για ψώνια εκείνη την ώρα ήταν θετική, πολλοί έπαιρναν το φυλλάδιο ή υπέγραφαν το κείμενο», δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Δήμητρα Λιναρδάκη από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ.   
 
Την προηγούμενη μέρα το απόγευμα, η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας σε συνεργασία με τη Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και το Σύλλογο Εργαζομένων
Νοσοκομείου Αγ.Όλγα, πραγματοποίησαν ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Να καταργήσουμε τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης - Όχι απελάσεις - Ανοιχτά σύνορα - Έξω το ΝΑΤΟ και η Frontex - Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - Άσυλο, στέγη και πλήρη δικαιώματα". 
 
Ομιλητές στην εκδήλωση στην οποία έγινε πλούσια συζήτηση με παρεμβάσεις από κάτω, ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ.σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Χρήστος Ζαβιτσάνος, πρόεδρος της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και η Μαργαρίτα Χάιδη από το Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ.Όλγα. Εκτενή παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Α. Σαλονικίδης στην ιστοσελίδα ionianet.gr:
Η Μ. Χάιδη, τόνισε ότι «Οι υγειονομικοί διεκδικούμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για να μπορέσει να ανταποκριθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην ανθρωπιστική κρίση, που δημιουργήθηκε λόγω των μνημονίων και των λογικών αυτών. Διεκδικούμε προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό, σε ποσοστό τέτοιο, ώστε να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και των προσφύγων! Να ανοίξουν επιτέλους οι δομές της Δημόσιας Υγείας, που είναι ένα πάγιο αίτημά μας, χρόνια τώρα, καθώς και τα Νοσοκομεία που έκλεισαν, και να παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε ανέργους, ανασφάλιστους, πρόσφυγες και μετανάστες, με ή χωρίς «χαρτιά»... Όπως καταφέραμε να έχουν πρόσβαση στην Υγεία οι ανασφάλιστοι, μπορούμε να καταφέρουμε το ίδιο και για τους πρόσφυγες, μέσα από τους αγώνες μας. Χρειάζεται τα Σωματεία μας, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς, τις οργανώσεις του αντιρατσιστικού κινήματος, τους αλληλέγγυους και τους εργαζόμενους στις γειτονιές μας, να λειτουργήσουμε συντονισμένα, για να επιβάλλουμε πλέον τα αυτονόητα».
 
 Ο Χ. Ζαβιτσάνος τόνισε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να ενταχθούν κανονικά στο κοινωνικό σύνολο, να έχουν νόμιμα δικαιώματα, να τους παραχωρείται με γρήγορες διαδικασίες άσυλο, να ανοίξουν τα σύνορα και να μπορούν να ζουν ελεύθεροι και ασφαλείς με τα παιδιά τους».