Εργατικό κίνημα
Η μάχη των καθαριστριών

Δίπλα στη μάχη των ιδιωτικοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δίνουν και άλλους σημαντικούς αγώνες. Στα λεωφορεία με νίκη καταλήγει η δεκαπενθήμερη απεργία των καθαριστριών της ΟΣΥ. Η εργολαβική εταιρία Λινκ Απ αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αναγνωρίσει όλα της τα χρέη προς τις καθαρίστριες. 
 
Την Παρασκευή 20/5 σε συνάντηση στο ΕΚΑ με παρουσία δικηγόρου εκπρόσωποι της εταιρίας υπέγραψαν κείμενο που αναφέρει ότι θα πληρώσουν τις καθαρίστριες για τους 2-4 τελευταίους μήνες, αλλά και τα χρέη τα οποία θα πιστοποιηθούν από τον έλεγχο που διενεργεί αυτές τις μέρες η Επιθεώρηση Εργασίας στην εταιρία.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι καθαρίστριες ανέστειλαν την απεργία τους το Σάββατο 21 Μάη. Δεν σταματούν όμως εδώ. Διεκδικούν τον τερματισμό του εργολαβικού καθεστώτος στα λεωφορεία και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη σύναψη απευθείας συμβάσεων με την ΟΣΥ. 
 
Στο Μετρό συνεχίζεται ο αγώνας για να δικαιωθεί η Τζωρτζίνα Νημά, εργαζόμενη που παραμένει απλήρωτη για τους μήνες Aύγουστο μέχρι Δεκέμβρη του 2015, ενώ είχε βγει σε αργία για τους πρώτους μήνες του 2016. Η Τζ. Νημά έχει στοχοποιηθεί από την Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την συνδικαλιστική της δράση, γι’ αυτό και το ΣΕΛΜΑ είχε προχωρήσει σε καταλήψεις και παρεμβάσεις στο κτίριο της διοίκησης της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του Μετρό τη Δευτέρα 23 Μάη δήλωσε στην ΕΑ ότι η υπόθεση έχει πάει στην Επιθεώρηση Εργασίας και αν δεν δικαιωθεί εκεί, θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις από τη μεριά του σωματείου.