Εργατικό κίνημα
ΕΚΠΑ: Υπέστη εργατικό «ατύχημα», βρέθηκε απολυμένος

Εδώ και 6 μήνες περιμένει την αποκατάσταση στη δουλειά του ο Οδυσσέας Βογιατζής που εργαζόταν ως συμβασιούχος για πάνω από 12 χρόνια στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθήνας. Πρόκειται για τον μοναδικό ταριχευτή σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο. Πάνω στη δική του εργασία βασίζονταν όλα τα μαθήματα της Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.
 
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνάδελφοί του: «Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και προειδοποιήσεις του συνάδελφου Οδυσσέα, η διοίκηση του ΕΚΠΑ δεν διέθεσε τα απαραίτητα κονδύλια για τη διαμόρφωση ενός στοιχειωδώς ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας». Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν πως τον προηγούμενο Δεκέμβρη φτάσαμε σε ένα προδιαγεγραμμένο εργατικό ατύχημα “που είχε σαν αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η φαινόλη στο πρόσωπο και το σώμα του Οδυσσέα, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα” αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:
 
«Ακόμη και σήμερα, 6 μήνες μετά το ατύχημα, ο εργαζόμενος δεν έχει αποζημιωθεί για το εργατικό ατύχημα, ούτε έχει εφαρμοστεί η απόφαση της Συγκλήτου της 11-12-2015, σύμφωνα με την οποία, θα του καταβάλλονταν οι μισθοδοσίες των προηγούμενων μηνών κατά τους οποίους το Ταριχευτήριο δεν λειτουργούσε. Επιπλέον, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ανακατασκευή των χώρων του Ταριχευτηρίου, παρότι εκπονήθηκε σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία. Πρακτικά λοιπόν ο Οδυσσέας όχι μόνο υπέστη εργατικό «ατύχημα» αλλά βρέθηκε και απολυμένος. Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι πριν λίγες ημέρες η Ιατρική Σχολή έβγαλε προκήρυξη για την πλήρωση θέσης ταριχευτή!”.
 
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας καλώντας όλους τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος και να σταθούν στο πλευρό του Οδυσσέα.