Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΝΙΘ: Δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά

Στις 9 Ιούνη οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ψηφίζουν τους αντιπροσώπους τους στο ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). 
 
Οι εκλογές αυτές γίνονται δύο μήνες μετά το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ όπου η αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγινε πλειοψηφία και η φιλοκυβερνητική παράταξη (ΑΕΓ) έχασε την πρώτη θέση πληρώνοντας την αδράνεια της ομοσπονδίας όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΕΚΑ) πήρε τη δεύτερη θέση, συσπειρώνοντας πανελλαδικά το πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό κομμάτι των νοσοκομειακών γιατρών και εκφράζοντας τους αγώνες όλων των προηγούμενων χρόνων.
 
Μπορεί η κυβέρνηση να ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες το ασφαλιστικό και το πακέτο των 7500 σελίδων, αλλά οι αντιστάσεις δεν σταματούν όπως δείχνουν οι απεργίες στα ΜΜΜ αλλά και η απεργία δασκάλων και υγειονομικών στις 8 Ιούνη. Ειδικότερα στο χώρο της υγείας η μάχη για προσλήψεις και χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας είναι μάχη που αφορά την επιβίωση ΕΣΥ και γιατρών και είναι ο τρόπος να σπάσουμε τα μνημόνια στην πράξη.
 
Το Νυστέρι θα δώσει τη μάχη των εκλογών στην ΕΝΙΘ με στόχο να ζωντανέψει  αυτό το ιστορικό σωματείο για να βγει από την αδράνεια των τελευταίων χρόνων. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία των εκλογών κάνοντας πιο δυνατό το νέο ΔΣ. Να αποτρέψουμε την επιστροφή των παρατάξεων που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και να κόψουμε κάθε σχέση με λογικές ανάθεσης και κυβερνητισμού που καθόρισαν την πορεία της ΕΝΙΘ τα προηγούμενα χρόνια.
 
Το κυριότερο όμως που χρειάζεται είναι να ζωντανέψουν οι κινηματικές διαδικασίες σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και ΠΕΔΥ της πόλης, με ανασυγκρότηση των νοσοκομειακών επιτροπών, με τακτικές γενικές συνελεύσεις και κινηματικές πρωτοβουλίες. Εξίσου σημαντικός είναι και ο συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους εντός κι εκτός νοσοκομείων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι εργαζόμενοι που παλεύουν από κοινού τα μνημόνια και όχι μια συντεχνία. Η πρόταση μας να συγκροτηθεί και στη Θεσσαλονίκη το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή λογοδοτεί σε αυτό το σκοπό. Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την ΕΝΙΘ.
Γιάννης Κούτρας
Επικουρικός ιατρός, ΠΕΔΥ Tούμπας, υποψήφιος από το Νυστέρι στις εκλογές 
για το νέο ΔΣ της ΕΝΙΘ