Βιβλία
Με το «Χρονικό των αγώνων της εξαετίας» στους εργατικούς χώρους και στα συνδικάτα

Οι συγκοινωνίες, τα λιμάνια απεργούν, οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν και ακολουθούν με κινητοποιήσεις τα νοσοκομεία. Μέσα σε αυτό το καυτό καλοκαίρι που ετοιμάζει το εργατικό κίνημα στον Τσίπρα, έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο: «Το Χρονικό των αγώνων της εξαετίας» που κυκλοφόρησε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο σε συνεργασία με τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια. Ένα βιβλίο-πανόραμα της εργατικής αντίστασης που δίνει όχι μόνο την πραγματική εικόνα των αγώνων, αλλά και τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε: οργάνωση των αγώνων από τα κάτω και συντονισμός.
 
Είναι η προοπτική που ζητούν όλοι οι εργαζόμενοι. Δεκάδες Χρονικά έχουν διακινηθεί μέχρι σήμερα στα απεργιακά συλλαλητήρια. Συνδικάτα, όπως του Μετρό, των ναυτεργατών, των ταχυδρομικών κ.ά. προμηθεύονται το Χρονικό για τα μέλη τους. Κι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται με κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που ζητάει από το σωματείο του/της να κάνει το ίδιο. Ακόμα πιο σημαντική πολιτικά είναι η διακίνηση του βιβλίου σε κάθε συνάδελφο στο χώρο μας μαζί με την εφημερίδα και το περιοδικό.
 
Εντυπωσιακά ξεκίνησε και το νέο βιβλίο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου «Η αποκρυπτογράφηση του Κεφάλαιου» του Alex Callinicos.
 
Μέσα στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας ξεπέρασαν τα 100 τα βιβλία που έχουν πουληθεί. Στο βιβλιοπωλείο Πολιτεία εξαντλήθηκε(!) και έκαναν δεύτερη παραγγελία. Είναι μια ένδειξη του πόσο πολύ έχει ανοίξει η ιδεολογική συζήτηση μέσα στην Αριστερά.
 

Το Μ.Β. στην Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή ξεκινά η Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη στην παραλία. Θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 19 Ιούνη. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα συμμετέχει με όλες τις εκδόσεις του με στόχο μια ακόμα δυναμική παρέμβαση στη συμπρωτεύουσα μετά την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή του στην έκθεση της Hellexpo το Μάη.