Μετά τη Νομική. Οχι στις διώξεις και τις απειλές

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 5 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών, οι Νίκος Γιαννόπουλος, Ρούσα Μαρκάκη, Νίκος Μαρκετάκης, Φώτης Μπομπολάκης και Μάρκος Χατζησάββας, κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τις κατηγορίες της «παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας» που θεωρούνται κακουργήματα. Πρόκειται για μία απαράδεκτη κίνηση απέναντι στους μετανάστες και το κίνημα συμπαράστασης στον αγώνα τους. Άλλωστε αυτή ακριβώς της πρόταση έκανε από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής τους ΛΑΟΣ Πλεύρης στη Βουλή.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία είχαν νομιμοποιηθεί 15 απεργοί πείνας στα Χανιά το 2008, θέλοντας να δώσει μήνυμα πυγμής και αδιαλλαξίας. Ενώ η Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της πρότεινε με το νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια να αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου, καθώς το Συμβούλιο του Ιδρύματος, που θα λειτουργεί εκτός πανεπιστημίου και θα αποτελείται από διάφορους συμβούλους και μάνατζερ, θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η Αστυνομία. Επίσης δήλωσε ότι στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνομία ή σεκιούριτι που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστημιακά κτίρια.

* Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας οικονομικούς μετανάστες καλεί την Τέταρτη 2/2 στις 6.00 μμ στο Πολυτεχνείο ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

* Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Πανελλαδική Απεργία Πείνας των 300 μεταναστών καλεί την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 10.00 π.μ. σε συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), όπου οι 4 κληθέντες θα παρουσιαστούν. Την ίδια ημέρα στις 6μμ, στη Νομική καλεί σε διαδήλωση για τη Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών και την Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας.