Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κινητοποίηση στην Ξάνθη

Διαδήλωση την Τετάρτη 8 Ιούνη, στις 5.30μμ στην Κεντρική Πλατεία Δημαρχείου της Ξάνθης και παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης διεκδικώντας φιλοξενία για τους πρόσφυγες στην πόλη, Αλληλεγγύη και όχι ισλαμοφοβία.
 
“Οι συνθήκες στο Χαλκερό είναι αναμφισβήτητα άθλιες”, αναφέρει ανακοίνωση κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ. “Ο παλιός σκουπιδότοπος κάνει μόνο για φίδια και σκορπιούς, κι όχι για να «φιλοξενεί» περίπου 300 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες. Διεκδικούμε και απαιτούμε τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών σε άσυλο, στέγη, υγεία, εκπαίδευση και μετακίνηση...
 
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στην Ξάνθη, σ' όλες τις πόλεις και τις γειτονιές της Θράκης. Ανεπιθύμητη είναι η ισλαμοφοβία και οι εκφραστές της. Καμία ανοχή στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αυτοπροσδιοριμού της μειονότητας ενάντια στις «ελληνοποιήσεις» των Κοτζιάδων και παλεύουμε μαζί για ανοιχτά σύνορα, για την ανατροπή της δολοφονικής συμφωνίας της ΕΕ και του Τσίπρα με τον Ερντογάν”.