Εργατικό κίνημα
ΣΜΕΘ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης

Επιτροπή υπεράσπισης των διωκόμενων αγωνιστών του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
 
“Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» εξέδωσε στις αρχές Απριλίου την πρωτοφανής απόφαση που δέχεται ότι ο εργοδότης και οι εταιρίες του ομίλου υπέστησαν ηθική βλάβη από τις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη (μέλος της διοίκησης του ΣΜΕΘ) που απολύθηκε από το φροντιστήριο το 2011”. 
 
Η απόφαση επιβάλλει στο Σωματείο τον απολυμένο καθηγητή και αλλά δυο μέλη της τότε διοίκησης την απαγόρευση κινητοποιήσεων που “διαταράσσουν και καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική λειτουργία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη”, την απαγόρευση διακίνησης υλικού έντυπου ή διαδικτυακού “με περιεχόμενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών”, χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ για τον καθένα από τους τρεις αγωνιστές, για κάθε μελλοντική παράβαση εκ μέρους τους, την δημοσίευση της απόφασης αυτής σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και στην ιστοσελίδα του Σωματείου και τέλος την καταβολή στον εργοδότη ποσού 12.000 ευρώ, “σαν ηθικη αποζημιωση”! 
 
Η επιτροπή καλεί κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα αλλά και κάθε εργαζόμενο/η και νέα/ο να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την επιτροπή, το σωματείο και τους διωκόμενους. (τηλ. επικοινωνίας 2310-265 730 –www.smeth.gr).