Εργατικό κίνημα
Καθαρίστριες Σχολείων - Απεργία 30 Ιούνη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι Σχολικές Καθαρίστριες την Πέμπτη 30 Ιούνη και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος για πορεία μέχρι τη Βουλή.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που καλύπτει την απεργία τους σε συνδυασμό με τα σωματεία-μέλη της στον κλάδο: «Ήδη η τρέχουσα σχολική χρονιά τελειώνει, όμως τόσο η καθαριότητα των σχολείων όσο και η εργασία των 9.500 καθαριστριών «με σύμβαση μίσθωσης έργου» για τη νέα σχολική χρονιά, είναι για μια ακόμα φορά στον αέρα». 
 
Οι Καθαρίστριες διεκδικούν: «Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ. 
 
Να εκδοθεί άμεσα από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό. Καταβολή του 10% των αποδοχών, που αυθαίρετα και χωρίς καμιά λογική, μας έχουν υφαρπάξει. Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών».