ΕΜΔΥΔΑΣ

Την προηγούμενη Πέμπτη 18/2 πραγματοποίησαν άλλη μια τρίωρη στάση εργασίας με παράλληλη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα και έξω από τις κατά τόπους νομαρχίες και περιφέρειες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Διεκδικούμε να μην υπάρξει καμία μείωση στο εισόδημά μας, καμία συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, καμία περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση», ανέφερε στην Ε.Α. ο Δημήτρης Πετρόπουλος από την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών που ήταν στην αντιπροσωπεία που ανέβηκε στο υπουργείο. «Απέναντι στις διεκδικήσεις μας ο Ρέππας δεν έχει να απαντήσει τίποτα. Απλά επαναλαμβάνει μονότονα πως δεν είναι στην δική του δικαιοδοσία και πως το πρόγραμμα σταθερότητας είναι κεντρική κυβερνητική πολιτική».

Αναβρασμός

Ο κλάδος των μηχανικών του δημοσίου που έχει πάρει απόφαση να συμμετέχει μαζικά και στην πανεργατική που έχει προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβάρη βρίσκεται σε αναβρασμό.

«Είμαστε από τους πιο χαμηλόμισθους μηχανικούς στην Ευρώπη. Το μισθολόγιό μας έχει καθηλωθεί σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα (στα 1200 ευρώ) και σήμερα τολμάνε να μας ονομάζουν ρετιρέ. Τα δύο επιδόματα που λαμβάνουμε κερδήθηκαν με αγώνες και είναι αντιστάθμισμα τόσο των εξειδικευμένων γνώσεών μας, όσο και των ποινικών ευθυνών που φέρουμε κατά την εξάσκηση των καθηκόντων μας. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι ενιαίο μισθολόγιο», τονίζει στην Ε.Α. η Άντα Παυλοπούλου.

Αμέσως μετά την απεργία, την Πέμπτη 25/2 στις 9:00 π.μ. στο Θέατρο Βρετάνια (Πανεπιστημίου 7), πραγματοποιείται η ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής. Μέσα στα θέματα που έχουν προγραμματιστεί προς συζήτηση είναι και το ζήτημα της συνέχισης του απεργιακού αγώνα, της δημιουργίας απεργιακής επιτροπής που θα οργανώσει τα επόμενα βήματα δράσης και θα συντονίσει όλες τις κινήσεις των μηχανικών του δημοσίου της Αττικής. Με αποχές από τα δημόσια έργα, με μπλοκαρίσματα δημοπρασιών, με καταλήψεις και απεργίες μπορούν να σταματήσουν τις επιθέσεις και μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ρίξουν το πρόγραμμα σταθερότητας στα σκουπίδια.