Εργατικό κίνημα
Πολιτικοί Μηχανικοί: Εκλογές στις 3 Ιούλη

Με δυο χρόνια καθυστέρηση (!) προκηρύχτηκαν τελικά οι εκλογές στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας για τις 3 Ιούλη. Ένας σύλλογος παραδοσιακά συντηρητικός, με στενές συντεχνιακές αντιλήψεις που κατρακύλισαν σε υποστήριξη των μνημονίων και του «ΝΑΙ» στο περυσινό δημοψήφισμα, λειτουργεί σε πλήρη αντίθεση με τα ζητήματα που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτικών μηχανικών σήμερα. 
 
Η εποχή των μηχανικών – γόνων μεγαλοεργολάβων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών έχει περάσει προ πολλού. Σήμερα οι περισσότεροι πολιτικοί μηχανικοί βιώνουν τις χειρότερες συνθήκες ζωής και εργασίας: Χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα με «μπλοκάκι», voucher και προγράμματα μαθητειών, αυτοαπασχολούμενοι – ουσιαστικά υποαπασχολούμενοι σε γραφειοκρατίες όπως οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και τα ενεργειακά πιστοποιητικά, εργαζόμενοι στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ σε διαλυμένες υπηρεσίες, άνεργοι και νέοι-διαρκώς καταρτιζόμενοι. Αυτός ο κόσμος είναι εξοργισμένος και ζητάει φωνή να εκφραστεί.
 
Σε αυτή την ανάγκη στοχεύει να ανταποκριθεί η ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή Παρέμβαση. Μια νέα αριστερή συλλογικότητα στους πολιτικούς μηχανικούς. Όλοι εμείς που τη συγκροτούμε -ανεξάρτητοι αγωνιστές, μέλη της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών και της ΑΕΠ–ΕΜ, βρεθήκαμε στις μάχες και τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και παρεμβαίνουμε στις εκλογές του συλλόγου για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνων:
 
• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς αμοιβές 
 
• Ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην επιβολή των υπέρογκων εισφορών (38% επί του εισοδήματος μας, τα αναδρομικά κλπ), τις κατασχέσεις, τις συντάξεις - επιδόματα πείνας.
 
• Για πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ενάντια στη διάσπαση των πτυχίων στη βάση ειδικεύσεων, καταρτίσεων, πιστοποιήσεων ή εξετάσεων.
 
• Ενάντια στο νέο «υπέρ - ταμείο» και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η Εργατική Αλληλεγγύη συμμετέχει στην Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση με τους Δήμητρα Κυρίλλου, Νίκο Σμπαρούνη, Έφη Στάθη.