Οικονομία και Πολιτική
Όχι άσυλο για τους πραξικοπηματίες

Ανεπιθύμητοι οι πραξικοπηματίες της Τουρκίας στην Ελλάδα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!
Χαιρετίζουμε την ηρωική αντίσταση στο πραξικόπημα των εργατών και των λαών της Τουρκίας, στην Ινσταμπούλ, την Άγκυρα και τις πόλεις του Κουρδιστάν. Ο κόσμος που πλημμύρισε τους δρόμους έφραξε το δρόμο στους πραξικοπηματίες, οι οποίοι θα έφερναν το απόλυτο τσάκισμα στις δημοκρατικές ελευθερίες.
 
Η πολιτική του Ερντογάν κλιμακώνει την εμπλοκή στον πόλεμο στη Συρία, θέτοντας την Τουρκία στο πλευρό των ιμπεριαλιστών κάτω από το πέπλο της ισλαμοφοβίας, με την υπογραφή της ρατσιστικής συμφωνίας Τουρκίας –ΕΕ, με τους βομβαρδισμούς των κουρδικών πόλεων, με την καταστολή των κινημάτων άνοιξε την όρεξη στους πραξικοπηματίες.
 
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινούς αγώνες στις δύο όχθες του Αιγαίου, από το κίνημα της πλατείας Γκεζί που συνδέθηκε με το κίνημα κατά των Mνημονίων στην Ελλάδα, μέχρι του αγώνες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την πάλη για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να ανοίξουν τα σύνορα. Θυμόμαστε ότι στις 23-24 Γενάρη διαδηλώσαμε μαζί για να πέσει ο φράχτης στα σύνορα στον Έβρο, στους Κήπους και στα Ίψαλα.
 
Αποτελεί πρόκληση ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα να δώσει άσυλο στους πραξικοπηματίες που πήραν ελικόπτερο και δραπέτευσαν στην Αλεξανδρούπολη. Την ώρα, που χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στη μέγγενη της ρατσιστικής συμφωνίας Ερντογάν-ΕΕ είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να γίνει καταφύγιο των πραξικοπηματιών της Τουρκίας.
 
Να θυμίσουμε ότι το κυνηγητό κατά Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών δεν έχει σταματήσει στην Ελλάδα και βασίζεται στο δόγμα δαιμονοποίησης της κουρδικής αντίστασης και του ΡΚΚ ως τρομοκρατικών οργανώσεων.
 
Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τις διαδικασίες εξέτασης ασύλου στους πραξικοπηματίες και να καταργήσει τώρα τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
 
16-07-2016, 
Aνακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ