Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης ΚΕΕΡΦΑ

Νέο Ηράκλειο

Νέο Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συναυλία που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο Αττικής, την Πέμπτη 14/7, με σύνθημα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας – Στη φυλακή οι νεοναζι». Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, κάτοικοι της περιοχής, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες, γέμισαν το θεατράκι του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο στέλνοντας για άλλη μια φορά καθαρό μήνυμα ότι το Ηράκλειο και οι γύρω περιοχές, πρέπει να είναι πόλεις ανοιχτές στους πρόσφυγες, χωρίς φασίστες και ρατσισμό.

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Τάσος Σπυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με την αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση «Εκτός των Τειχών», η Αγάπη Δινέρη και ο Μιχάλης Βερβέρης από την επιτροπή αγώνα στα Carrefour-Μαρινόπουλος της Ν.Ιωνίας, ο Γιάννης Παντελάκης εκ μέρους του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, ο Δημήτρης Ταβουλάρης, δημ. σύμβουλος Ηρακλείου, με την αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο», ο Κώστας Σκαρμέας, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Βασίλης Πουλαρίκας, από την αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση Ν.Ιωνίας «Εκτός Σχεδίου», ο Σύριος πρόσφυγας Μοχάμεντ Υ, η Αλεξάνδρα Μαρτίνη κι ο Στέλιος Μιχαηλίδης από τις ΚΕΕΡΦΑ της περιοχής, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε και η Επιτροπή για το Προσφυγικό Ηρακλείου Αττικής “Αλληλεγγύη στην Πράξη”.
 
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις που γίνονται σε κάθε δήμο για αξιοπρεπή στέγαση των προσφύγων με πλήρη δικαιώματα κι ελεύθερη πρόσβαση σε Υγεία και Παιδεία κι έφεραν εικόνες από τις μάχες που πρωτοστατούν, τον αγώνα ενάντια στους φασίστες, τη μάχη για να καταδικαστούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι αναδεικνύοντας τη σημασία της δίκης της Χ.Α. 
Αρκετές αναφορές έγιναν και στους αγώνες που δόθηκαν στο Ηράκλειο στο πρόσφατο παρελθόν για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως κι έγινε τελικά, με τους ομιλητές να επισημαίνουν την ανάγκη αντίστοιχων κινητοποιήσεων με στόχο το κλείσιμο της ναζιστικής γιάφκας και στο Μαρούσι.
 
Αιχμές
Δεν έλλειψαν οι αιχμές στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, τους πολέμους και τη φτώχεια που επιβάλλουν οι καπιταλιστές, όπως επίσης και τα καυστικά σχόλια για την πολιτική της κυβέρνησης, τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις που έχει φέρει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. 
 
Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις των εργατών του Μαρινόπουλου που ενημέρωσαν για την υπόθεσή τους και κάλεσαν όλες και όλους να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, ενώ συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Μοχάμεντ, πρόσφυγα από τη Συρία που ευχαρίστησε όλες και όλους που αγωνίστηκαν για να μπορεί αυτός και η οικογένειά του να κατοικεί πλέον στο Ηράκλειο Αττικής, κάνοντας μια νέα αρχή στη ζωή τους μακριά από τον πόλεμο. 
 
Καθ'όλη τη διάρκεια της βραδιάς αγωνιστές μουσικοί της χιπ χοπ ξεσήκωναν τον κόσμο με τα τραγούδια τους. Στη συναυλία έπαιξαν οι Infinik, Axer, Loonatik, Sonder, Renegade Instruments, Βδέλυγμα, Tozi, Real Eyes, Cerebro κι ο Παράξενος.
 

Κερατσίνι

Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/7, αντιφασιστική εκδήλωση  στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον δολοφόνησαν. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου.
 
Η παρουσία στην εκδήλωση της Μάγδας Φύσσα και άλλων μελών της οικογένειας του Παύλου, του Αντρέα Τζέλλη, της Έλλης Χριστοδούλου και της Βιολέτας Κουγιάτσου δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, της Ελευθερίας Κουμάντου δημοσιογράφου από το Παρατηρητήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην ίδια την εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στην πάλη για να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες.
 
Ομιλητές ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος από την πολιτική Αγωγή στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Θανάσης Διαβολάκης από το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου, καθηγητής από την ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας. 
 
“Είναι μεγάλη χαρά να σας βλέπω και εδώ πέρα όπως βλέπω και πάρα πολλές φυσιογνωμίες στο δικαστήριο. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη”, είπε στο χαιρετισμό του ο Αντρέας Τζέλλης. “Το μόνο που θέλω να πω είναι όσα είπε ένας μάρτυρας κατηγορίας φίλος του Παύλου στο δικαστηριο: Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλοκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!”. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, παλιός αγωνιστής της γενιάς των Λαμπράκηδων, η Δήμητρα Μπαμπακού, καθηγήτρια, ο Μιχάλης Πέππας από την ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου και εκπρόσωπος της ΟΡΜΑ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Hip Hop Live από τους 518 PTRVC.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκε ο κρίσιμος ρόλος που έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα για να οριστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και για να μεταφερθεί στο Εφετείο, που χρειάζεται να συνεχιστεί μέχρι την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και όσων τους στηρίζουν. Τονίστηκε η σημασία της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στην ίδια τη δίκη και η συνέχιση της πάλης στις γειτονιές για να μην επιτρέψουμε στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να σηκώσουν ξανά κεφάλι, αλλά και η μάχη για να ενταχθούν οι πρόσφυγες στις πόλεις, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου κάλεσε για συμμετοχή στο ακροατήριο της δίκης της ΧΑ την Πέμπτη 21 Ιούνη.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Κερατσίνι το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και σε όλη την Ελλάδα.