Εργατικό κίνημα
Λιπάσματα Καβάλας: Απεργία διαρκείας

Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας με την στήριξη και την κάλυψη της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Χημικής Βιομηχανίας. Οι απεργοί ξεκίνησαν αυτόν τον νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων στις 26 Ιούλη, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που έχουν γίνει στην επιχείρηση και διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, περιφρουρώντας την απεργία, οργάνωσαν το πρωί της 1ης Αυγούστου.  
 
H εργοδοσία Λαυρεντιάδη, με την κάλυψη της Αστυνομίας, κάνει ό, τι μπορεί για να σπάσει την απεργία. Οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων καταγγέλλουν ότι το πρωί της Πέμπτης 28 Ιούλη τα ΜΑΤ απέκλεισαν τη Δυτική Πύλη του εργοστασίου έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν απεργοσπάστες. Οι απεργοί αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας να συλλάβουν τον πρόεδρο της ΟΕΧΒΕ, Ευθύμη Θεοχάρη. Μετά την προσαγωγή οργανώθηκε παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα και κάτω από την πίεση των διαδηλωτών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφέθηκε ελεύθερος. 
 
Οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων έχουν βγει σε αναγκαστική άδεια από τον Ιούνη, από την 1η Ιούλη σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει 51 απολύσεις.  
 
Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδόσει πολλά σωματεία: η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ – ΝΑΤ, σωματεία του νομού Καβάλας κ.ά.