Εργατικό κίνημα
Αττικό: Όχι στην αποδυνάμωση

Μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να πανηγυρίζει για το νοσοκομείο Θήρας, αλλά δεν κάνουν το ίδιο οι εργαζόμενοι. Όχι μόνο διαφωνούν με το άνοιγμα της πόρτας στα αρπακτικά της αγοράς αφού το νοσοκομείο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλά καταγγέλλουν και την αποδυνάμωση άλλων νοσοκομείων για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. 
 
Το σωματείο του Αττικού Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει σε σχέση με το Νοσοκομείο Θήρας: «Για να το λειτουργήσουν και να δείξουν επικοινωνιακό πρόσωπο «ετοιμότητας» δεν προσλαμβάνουν προσωπικό αλλά ξεδοντιάζουν με υπουργικές (εν μια νυκτί) αποφάσεις μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας από γιατρούς και νοσηλευτές. Από το Αττικό ήδη με υπουργικές αποφάσεις έχουν αποσπαστεί – άγνωστο για πόσο διάστημα – δύο νοσηλευτές και άγνωστός αριθμός γιατρών.
 
Παίρνουν προσωπικό από το Αττικό των 350 κενών οργανικών θέσεων, των ράντζων, της αναβολής χειρουργείων, των κλειστών κλινών ΜΕΘ, των κλειστών πτερύγων, των διασωληνωμένων στους διαδρόμους, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό λόγω έλλειψης προσωπικού!».