Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Διεθνής Συνάντηση 15-16 Οκτώβρη

Στις 15 και 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Συνάντηση κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού και η Πανελλαδική Συνέλευση που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνας στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Ρουφ.
 
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πανευρωπαϊκά αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά γεγονότα που έχει ως σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων και φυσικά την προσπάθεια κοινού συντονισμού και δράσης των κινημάτων σε όλη την Ευρώπη. Στην συνάντηση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και θα βρεθούν εκπρόσωποι κινημάτων από Βρετανία, Σκωτία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία, Κύπρο, Τουρκία, Καταλωνία.
 
Η Πρωτοβουλία αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα και σαν συνέχεια των πολιτικών εξελίξεων και των μαχών όλης της προηγούμενης χρονιάς. Eκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη με τη δράση τους ταρακούνησαν τα θεμέλια της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης. 
 
Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απάντησαν με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να αποπροσανατολίσουν από τις πολιτικές λιτότητας και τις πολεμικές τους επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. 
 
Aυτές οι πολιτικές δίνουν ώθηση στα νεοναζιστικά, ξενοφοβικά και ακροδεξιά κόμματα, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν στη Γαλλία, το UKIP στη Βρετανία, την Εναλλακτική για την Γερμανία, την ακροδεξιά στην Αυστρία. Είναι επείγουσα η ανάγκη πανευρωπαϊκού συντονισμένου αγώνα.
 
Ήδη πριν την από την Διεθνή Συνάντηση της Αθήνας στις 3 Σεπτέβρη στο Βερολίνο θα έχει πραγματοποιηθεί η μεγάλη πανεθνική διαδήλωση της νεοϊδρυθείσας κίνησης “Ξεσηκωθείτε ενάντια στο ρατσισμό”. Στις 8-9 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας “Stand up against racism” στη Βρετανία.
 
Και στην Ελλάδα απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προωθεί τα νέα μνημόνια πλάι στα παλιά, με το ασφαλιστικό-σφαγείο, τις ιδιωτικοποιήσεις και την στήριξη της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ με τον Ερντογάν, ο μόνος δρόμος είναι η κοινή πάλη όλων των κινημάτων ενάντια πολιτικές της φτώχειας και του ρατσισμού οι οποίες αφήνουν τα περιθώρια δημαγωγίας στους φασίστες.
 
Το πρόγραμμα της μεγάλης αυτής συνάντησης θα περιλαμβάνει δυο συζητήσεις το Σάββατο 15/10 από τις 3μμ μέχρι τις 9μμ, με θέματα “Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ανοιχτά σύνορα-ανοιχτές πόλεις” και “Η αντίσταση στο νεοναζισμό στην Ευρώπη και η καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής” και την κεντρική συζήτηση της Κυριακής 16/10 από τις 11πμ μέχρι τις 3μμ με θέμα “Η 18 Μάρτη και το διεθνές κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό”.