Σε αναβρασμό τα νοσοκομεία

Η δήλωση, από το στόμα της ίδιας της υπουργού Ξενογιαννακοπούλου «πως το πάρτυ τελείωσε» είναι μια ομολογία του πάρτυ κερδοσκοπίας και υπερτιμολογήσεων που έχουν στήσει οι εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια στην πλάτη της δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να στραγγαλίζουν τα νοσοκομεία διεκδικώντας χρέη 5,2 δις ευρώ! Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει στην κρατικοποίηση αυτών των αρπακτικών που εκβιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη ήταν στο τυπογραφείο η ΟΕΝΓΕ καλούσε σε πανυγειονομικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στο ΨΝΑ οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει συγκέντρωση την Πέμπτη 17/6 στις 11.00 στο γραφείο του Διοικητή, τη μη κατάθεση εφημεριών για το μήνα Ιούλιο και σταμάτημα των εφημεριών μετά την 4η εφημερία του Ιουνίου. Στον Ευαγγελισμό ο ελεγκτής του ΔΝΤ ήρθε αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους. Οι περικοπές στις εφημερίες και η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας στην υγεία. 

Την ίδια στιγμή, το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία και οι ενώσεις των γιατρών σε όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις απόρριψης του νέου νομοσχέδιου για την υγεία που επιδιώκει να δώσει τελειωτικό χτύπημα στο ΕΣΥ, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και τη λειτουργία των νοσοκομείων με βάση την αγορά. 

Η απάντηση στις περικοπές της κυβέρνησης, το πολυνομοσχέδιο και τους εκβιασμούς των κερδοσκόπων της αγοράς είναι μια: Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία και αποφάσεις για μετωπική απεργία γιατρών, νοσηλευτών, όλου του προσωπικού με αιτήματα αυξήσεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί του νοσοκομείου Λέσβου καλούν την ΟΕΝΓΕ «άμεσα να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σε μετωπική αντιπαράθεση του κλάδου με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις».Οι ηγεσίες της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε κάλεσμα για κοινή απεργία. Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ!