Πολιτισμός
Jello Biafra: Νazi Trumps fuck off

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις συναυλίες των Dead Κennedys με την ίδια ενέργεια, ζωντάνια άλλα και αιχμηρή πολιτική άποψη ο Jello Biafra και οι Guantanamo School of Medicine για περίπου 3 ώρες ξεσήκωσαν το αθηναϊκό κοινό. Ήδη, από την αρχή της συναυλίας, ξεκίνησε παρομοιάζοντας τον Τραμπ με τη Χρυσή Αυγή φορώντας μπλουζάκι, που παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι των Dead Kennedys έγραφε “Nazi Trumps fuck off”. 
 
Καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας του ανάμεσα από παλιά και νέα κομμάτια του δεν σταμάτησε να σχολιάζει πολιτικά την επικαιρότητα κατηγορώντας τις κυβερνήσεις για το ζήτημα των προσφύγων και το ρόλο της Αμερικής για τους πολέμους, για τα μέτρα λιτότητας και τις απολύσεις την ίδια στιγμή που οι τραπεζίτες και τα αφεντικά δεν χάνουν τίποτα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε χαρακτηριστικά “οι φασίστες όπως εδώ η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πόνο των φτωχών και να τους πουλήσουν τις ρατσιστικές τους ιδέες. Βγείτε έξω μιλήστε τους πρόσωπο με πρόσωπο και έτσι θα τους πείσετε γιατί οι ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες δεν πρόκειται να τους βοηθήσουν”. 
 
Πολλοί θα θυμούνται ότι την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφτεί την Αθήνα για συναυλία, τον Οκτώβρη του 2012, δεν είχε παραλείψει να συμμετέχει στην πανεργατική απεργία που γινόταν εκείνη τη βδομάδα. Για καλλιτέχνες όπως ο Jello Biafra όσα χρόνια και αν περάσουν φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται ούτε το ταλέντο τους ούτε η πολιτική τους άποψη! 
Μιχάλης Πέππας