Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα: Πανελλαδικός αντιφασιστικός ξεσηκωμός 17 Σεπτέμβρη

Ύστερα απ' την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την μεταφορά περίπου 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, μέσα στον Νοέμβρη, αφεντικά, φασίστες και κάθε λογής ρατσιστές προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν χωράνε και θα πρέπει να τους “διώξουμε”. 
Στο Τυμπάκι στο Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού, στην συνάντηση φορέων και κατοίκων για το προσφυγικό, επίσημος καλεσμένος ήταν ο Γιώργος Σπυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της στην Κρήτη. Προφανώς τέτοιοι ισχυρισμοί είναι αστείοι αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 3.000.000 τουρίστες μένουν στην Κρήτη κάθε καλοκαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι η ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία, παράλληλα με την κατοχύρωση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους, θα συμβεί αυτόματα. 
 
Στις 17 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δια χειρός του μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής  Όπως τότε, έτσι και σήμερα οργανώνουμε με κάθε μέσο την επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 11.30πμ στα Λιοντάρια. Με παρεμβάσεις σε σχολές, γειτονιές, χώρους δουλειάς, αναρτήσεις πανό θα καλέσουμε το αντιφασιστικό κίνημα ξανά στους δρόμους, όχι για να τιμήσουμε απλά έναν αντιφασίστα αλλά για να απαιτήσουμε μαζικά ότι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι θα μπουν ισόβια στη φυλακή και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι πρόσφυγες είναι στην πράξη καλοδεχούμενοι, διεκδικώντας από το κράτος και τους κατα τόπους δήμους να αναλαμβάνουν τη φιλοξενία τους και όχι να αγκαλιάζονται με τους φασίστες δολοφόνους.
Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
 

 
Εξόρμηση πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 3/9 το πρωί, η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου και η Εργατική Αλληλεγγύη στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα που θα υποδεχτεί το συλλαλητήριο στις 17 του μήνα! 
 
Κάναμε περιοδεία στην Οδό Παύλου Φύσσα. Μιλήσαμε με κόσμο της γειτονιάς που περνούσε και μπαίναμε στα μαγαζιά. Είχαμε σημαίες της ΚΕΕΡΦΑ και ντουντούκα που φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα και καλούσε στο τριήμερο που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Για αρκετή ώρα μοιράζαμε προκηρύξεις και συζητήσαμε τόσο για τη μάχη ενάντια στους φασίστες και τη δική της Χρυσής Αυγής όσο και για τη μάχη ενάντια στα μνημόνια του Τσίπρα για το ανέβασμα στη ΔΕΘ και τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση ήταν συναρπαστική. Πολλοί είπαν πως θα έρθουν στο συλλαλητήριο στις 17/9, ενώ δώσαμε και 14 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης. 
Παναγιώτης Ζουγανέλης 
 

 
Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση της πρωτοβουλίας «Αθήνα πόλη ανοιχτή, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» στο 5ο Λύκειο της Πρασσά με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών γιατρών. 
Συζητήθηκε το θέμα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στα δημόσια σχολεία που παρά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας ακόμα παραμένει στα χαρτιά, καθώς και το ζήτημα των ρατσιστικών δηλώσεων του  προέδρου του ΙΣΑ, Πατούλη περί υγειονομικής βόμβας στο πρώην Γενικό Πατησίων.  
 
Η συνάντηση κατέληξε σε προγραμματισμό δράσεων για τη διεκδίκηση της στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, για να ανοίξουν χώροι φιλοξενίας και να προχωρήσουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου και δωρεάν μετακίνησης και άνοιγμα συνόρων. Επίσης αποφάσισε την κλιμάκωση της πάλης με τα συνδικάτα της εκπαίδευσης για μαζικούς διορισμούς και τάξεις υποδοχής τώρα, για να μπορέσει το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς να μορφώσει όλα τα παιδιά και τα προσφυγόπουλα χωρίς διακρίσεις. Αποφασίστηκε ακόμα να δοθεί στήριξη στην κατάληψη στέγης προσφύγων στο πρώην Γενικό Πατησίων και ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων το επόμενο διάστημα στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών και στη γειτονιά και συμμετοχή στο αντιφασιστικό τριήμερο 17,18,19 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια (έξοδος Μετρό) 4.30 μμ για το συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στις 17/9.
 

 
Οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας οργανώνουμε το Σάββατο 17/9 οργανωμένο κατέβασμα στο Κερατσίνι με προσυγκέντρωση στις 4.30μμ στην Ομόνοια στην έξοδο της Πειραιώς. 
 
Ειδικά στην γειτονιά των Πετραλώνων, όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν δολοφονήσει πριν τον Φύσσα τον Σαχζάτ Λουκμάν, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι πλέον οι αντιφασίστες είναι που κάνουν κουμάντο. Τις επόμενες ημέρες σκοπεύουμε να δημοσιοποιήσουμε την προσυγκέντρωση με αφισοκόλληση και μοίρασμα προκήρυξης σε εργατικούς χώρους και πλατείες. Επίσης είμαστε σε επικοινωνία με κόσμο της γειτονιάς που έχουμε γνωρίσει από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις και σκοπεύουμε να απευθύνουμε επίσημο κάλεσμα στην τοπική ΕΛΜΕ και στο Διδασκαλικό Σύλλογο για να πάρουν απόφαση να συμμετέχουν με το πανώ τους. Στους στόχους μας είναι να καλέσουμε και συναγωνιστές από όλη την αριστερά πχ από τη ΛΑΕ, καθώς και τις εργαζόμενες στον Παιδικό Σταθμό «Αργέντειος -Παιδική Στέγη» στα Πετράλωνα, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για να μην κλείσει και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Δημήτρης Τσώλης
 
 

Με προσυγκεντρώσεις στο Κερατσίνι 17 Σεπτέμβρη 

ΟΜΟΝΟΙΑ
Έξοδος Πειραιώς, 4.30μμ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
πλ. Γαρδένιας, 4μμ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΒΥΡΩΝΑΣ
Μετρό Ευαγγελισμού, 4.30μμ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τραμ Αγίας 
Φωτεινής, 4μμ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Μετρό Ελληνικού, 4μμ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Σταθμός Δουκίσσης 
Πλακεντίας, 4.30μμ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μετρό, 4.30μμ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΗΣΑΠ, 4.30μμ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΣΑΠ, 4.30μμ
ΜΑΡΟΥΣΙ
ΗΣΑΠ, 4.30μμ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
πλατεία Δημαρχείου, 4.30μμ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
κεντρική πλατεία, 4.30μμ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΜΕΤΡΟ, 4.30μμ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
πλατεία Τζάντε, 4.30μμ
(Πετρουπολέως)
ΙΛΙΟΝ
κεντρική πλατεία, 4.30μμ
 
Οδό Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη Κερατσινίου: 
Από Ομόνοια (Μενάνδρου) 
Β18 στάση Ρομάντζο 
και Γ18 στάση Μακρυγιάννη. 
 
Από Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά: 
Νο 824, 825, 826 -
στάση Ρομάντζο. 
 

Συγκεντρώσεις παντού

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 6μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12ΜΕΣ
ΠΑΤΡΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11ΠΜ
ΧΑΝΙΑ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11ΠΜ
(καλεί η ΕΛΜΕ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, 11.30ΠΜ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6ΜΜ
ΞΑΝΘΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 12ΜΕΣ
ΒΟΛΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 7ΜΜ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ, 6ΜΜ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6ΜΜ