ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Κάλεσμα στους αιγύπτιους εργάτες. Δήλωση των Επαναστατών Σοσιαλιστών (Αίγυπτος).

Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες έπαιξαν κομβικό ρόλο για το ξέσπασμα και τη συνέχιση της επανάστασής μας. Τώρα χρειαζόμαστε τους εργάτες. Αυτοί μπορούν να σφραγίσουν τη μοίρα του καθεστώτος. Όχι μόνο με τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις, αλλά οργανώνοντας γενική απεργία στους ζωτικής σημασίας τομείς της οικονομίας και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Το καθεστώς μπορεί να αντέξει περιμένοντας τις καταλήψεις των πλατειών και τις διαδηλώσεις για μέρες και για βδομάδες, αλλά δεν μπορεί να αντέξει παραπάνω από λίγες ώρες αν οι εργάτες χρησιμοποιήσουν το όπλο των απεργιών. Απεργία στους σιδηρόδρομους, στη συγκοινωνία, στα αεροδρόμια και στις μεγάλες βιομηχανίες! Αιγύπτιοι εργάτες! Στο όνομα της εξεγερμένης νεολαίας και του αίματος που έχυσαν οι μάρτυρές μας, μπείτε στην επανάσταση, χρησιμοποιήστε τη δύναμή σας και η νίκη θα είναι δική μας!

Σχηματίζουμε επειγόντως επαναστατικά συμβούλια.

Η επανάσταση έχει ξεπεράσει και τις πιο προχωρημένες προσδοκίες μας. Κανείς δεν περίμενε να δει αυτά τα πλήθη. Κανείς δεν περίμενε ότι οι Αιγύπτιοι θα αποδεικνύονταν τόσο γενναίοι μπροστά στην αστυνομία. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν οδηγήσαμε τον δικτάτορα σε υποχώρηση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν συνέβη μια τεράστια αλλαγή στην πλατεία Ταχρίρ.

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να προωθήσουμε τα κοινωνικο-οικονομικά μας αιτήματα που είναι κομμάτι των συνολικών αιτημάτων, ώστε ο κόσμος που είναι ακόμη σπίτι του να ξέρει ότι παλεύουμε για τα δικά του δικαιώματα. Χρειάζεται να οργανωθούμε σε λαϊκές επιτροπές που θα εκλέγουν ανώτερα συμβούλια δημοκρατικά και από τα κάτω. Αυτά τα συμβούλια πρέπει να εκλέγουν ένα ανώτερο συμβούλιο με αντιπροσώπους όλων των τάσεων. Να αποτελείται από ανθρώπους που μας αντιπροσωπεύουν και τους εμπιστευόμαστε. Καλούμε στο σχηματισμό λαϊκών συμβουλίων στην πλατεία Ταχρίρ και σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου.

Δήλωση για το ρόλο του στρατού.

Όλοι ρωτούν αν ο στρατός είναι με τον κόσμο ή εναντίον του. Ο στρατός δεν είναι ενιαίο μπλοκ. Τα συμφέροντα των στρατιωτών και των χαμηλόβαθμων αξιωματικών είναι τα ίδια με αυτά των μαζών. Όμως οι αξιωματικοί είναι άνθρωποι του Μουμπάρακ, επιλεγμένοι προσεκτικά για να προστατεύουν το καθεστώς του, το καθεστώς διαφθοράς, πλουτισμού και τυραννίας. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος. Δεν πρόκειται πλέον για στρατό του λαού. Δεν είναι ο ίδιος στρατός που οδήγησε στην ήττα τον σιωνιστικό εχθρό τον Οκτώβρη του ’73. Αυτός ο στρατός είναι στενά συνδεμένος με την Αμερική και το Ισραήλ. Ο ρόλος του είναι να προστατεύει το Ισραήλ, όχι το λαό. Ναι, θέλουμε να κερδίσουμε τους φαντάρους με τη μεριά της επανάστασης. Όμως, δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από τα συνθήματα ότι «ο στρατός είναι με τη μεριά μας». Ο στρατός είτε θα καταστείλει τις διαδηλώσεις, είτε θα αναδιαρθρώσει την αστυνομία για να παίξει αυτή τον ίδιο ρόλο.