Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
3 χρόνια από τη δολοφονία: Ο Παύλος Ζει! Τσακίστε τους ναζί

Συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις, καλούν στις 17-18-19 Σεπτέμβρη σε ένα τριήμερο αντιφασιστικής δράσης στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ. 
 
Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη ξεκινάμε με την αντιφασιστική διαδήλωση στις 6μμ στο μνημείο του Παύλου που βρίσκεται στην Οδό Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα 60 (πρώην Τσαλδάρη), στο Κερατσίνι. Την ίδια μέρα θα γίνουν συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις πανελλαδικά.
 
Την επόμενη μέρα Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, διοργανώνουν το φεστιβάλ Rap Monsters στην έκταση Καστράκι στη Δραπετσώνα. Η αλλαγή του χώρου (αρχικά είχε ανακοινωθεί ο χώρος στον ΟΛΠ) έγινε μετά την άρνηση του ΔΣ του ΟΛΠ να παραχωρήσει το χώρο. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί προσυγκέντρωση στις 7μμ στον ΗΣΑΠ Πειραιά και στη συνέχεια συμμετοχή στη συναυλία. 
 
Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 8.30πμ, θα υπάρχει συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας και συμμετοχή στο ακροατήριο της Δίκης για να απαιτήσουμε να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ήδη μία σειρά σωματεία, όπως η ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία των νοσοκομείων Αγ.Σάββας και Γεννηματάς, καθώς και η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους με στάση εργασίας 8πμ-11πμ, ενώ σε συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα που κατέθεσε η ΚΕΕΡΦΑ για προκήρυξη στάσης εργασίας στις 19/9, όπως στην πρώτη μέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 20 Απρίλη 2015. 
 

Φέτος συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη δολοφονία του rapper Killah P. Δεν ξεχνάμε ότι ο Killah P δολοφονήθηκε από τη Xρυσή Αυγή, όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν. Δε ξεχνάμε τις εκατοντάδες επιθέσεις που έκαναν στις γειτονιές του Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα. Στα 3 χρόνια από τη δολοφονία όλοι πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να πλημμυρίσουμε το Κερατσίνι  και να πούμε πως δεν πάει άλλο! Να μπούνε φυλακή οι χρυσαυγίτες και να καθαρίσουμε τις γειτονιές μας! 
Γιώργος, Rafu ptrvc, Πειραιάς

Θεσσαλονίκη

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες, παράλληλα με το μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ, να οργανώνει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 17 Σεπτέμβρη, στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Ξεκινήσαμε με αφισοκολλήσεις και εξορμήσεις τοπικά και παράλληλα οργανώσαμε κεντρική εξόρμηση και αφισοκόλληση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επίσης οργανώνουμε και κινητοποιούμε κόσμο από τις σχολές. Πολύ σημαντικό είναι να οργανώσουμε τη συμμετοχή των προσφύγων από τα Διαβατά, τα Βασιλικά, το Ωραιόκαστρο, τη Σόφτεξ. Έχουμε γνωρίσει όλη αυτή την περίοδο πολλούς πρόσφυγες και προσπαθούμε να τους κινητοποιήσουμε καθώς η μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή είναι ένας πολιτικός αγώνας που χρειάζεται να δοθεί ταυτόχρονα και ενάντια στο ρατσισμό και ενάντια στο φασισμό. 
 
Η παρουσία των προσφύγων στο συλλαλητήριο στις 17 Σεπτέμβρη μπορεί να δώσει ξεχωριστό παλμό, αναδεικνύοντας ότι έχουμε τη δύναμη, ενωμένοι, η νεολαία, οι εργαζόμενοι μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία και να απαιτήσουμε να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.  
Μαρίνα Κυρλίτσια, φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών, ΑΠΘ
 

Πακιστανική Κοινότητα

Την Κυριακή 11/9 έγινε μάζεμα της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ στον Πειραιά για την οργάνωση του τριημέρου στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 
 
Έγινε εισήγηση από την ΚΕΕΡΦΑ στα ελληνικά και στη συνέχεια μετάφραση στα ουρντού. Αμέσως μετά έγιναν πολλές ερωτήσεις. Για την επίθεση που έγινε στη Νοταρά, για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, για τις αιτήσεις ασύλου και για το πώς μπορούν οι μετανάστες να διεκδικήσουν νομιμοποίηση. Όλα τα παιδιά συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη με το ρατσισμό της κυβέρνησης που δεν δίνει χαρτιά και άσυλο στους πρόσφυγες, για να σταματήσουν οι πνιγμοί, για να κλείσουν τα στρατόπεδα και παράλληλα να παλέψουμε ενάντια στους φασίστες. 
 
Δείξαμε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο που είχαμε κάνει τον Ιούλιο του 2012 στη Νίκαια ενάντια στη Χρυσή Αυγή και είπαμε ότι όπως και τότε έτσι και τώρα πρέπει να οργανώσουμε το συλλαλητήριο στις 17/9. Κανονίσαμε επισκέψεις στα τζαμιά και κάθε μέρα σε σπίτια πόρτα -πόρτα για να μοιράσουμε καλέσματα στα ουρντού και να κατεβάσουμε όλους τους πακιστανούς από τον Πειραιά μαζί με την πακιστανική κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ. 
Σαγιέντ Γκουλάμ
 

 

Συγκεντρώσεις Πανελλαδικά 17/9

 
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 6μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12μες
(καλεί η ΕΝΙΘ)
ΠΑΤΡΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11πμ
ΧΑΝΙΑ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11πμ
(καλούν ΕΛΜΕ & Σύλλογος Δασκάλων)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, 11.30πμ
(καλεί ο Σύλλογος Δασκάλων)
ΞΑΝΘΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 12μες
ΒΟΛΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 7μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ, 6μμ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6μμ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 12.30μμ
 
• ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6μμ
ΛΑΜΙΑ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 7μμ
 
 

Προσυγκεντρώσεις για το Κερατσίνι 17/9

 
ΟΜΟΝΟΙΑ
Έξοδος Πειραιώς, 4.30μμ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
πλ. Γαρδένιας, 4μμ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΒΥΡΩΝΑΣ
Μετρό Ευαγγελισμού, 4.30μμ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τραμ Αγίας Φωτεινής, 4μμ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Μετρό Ελληνικού, 4μμ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Σταθμός Δουκίσσης 
Πλακεντίας, 4.30μμ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μετρό, 4.30μμ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΗΣΑΠ, 4.30μμ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΣΑΠ, 4.30μμ
ΜΑΡΟΥΣΙ
ΗΣΑΠ, 4.30μμ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
πλατεία Δημαρχείου, 4.30μμ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
κεντρική πλατεία, 4.30μμ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΜΕΤΡΟ, 4.30μμ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
πλατεία Τζάντε, 4.30μμ
(Πετρουπολέως)
ΙΛΙΟΝ
κεντρική πλατεία, 4.30μμ
 
 
Λεωφορεία για την Οδό Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη Κερατσινίου: 
Από Ομόνοια (Μενάνδρου):Β18 στάση Ρομάντζο και Γ18 στάση Μακρυγιάννη. 
 
Από Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά: 
Νο 824, 825, 826 - στάση Ρομάντζο.
 
 
 

Αποφάσεις συμμετοχής στο τριήμερο εκδηλώσεων στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα 

•ΟΕΝΓΕ 
•ΠΟΕΔΗΝ
•ΠΕΝΕΝ
•Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Σάββας 
•Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου Γεννηματάς
•Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας 
•Σωματείο εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ 
•Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικό
•Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου –Περάματος
•Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων 
•Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια
•Πολιτικό Νομικής Αθήνας 
•Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος
•Κοινότητα Μπαγκλαντές
•Κοινότητα Σενεγάλης
•Κοινότητα Γουινέας
•Ενωση Αφρικανών Γυναικών 
•Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν 
•Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη
•ΑΝΤΑΡΣΥΑ