Εργατικό κίνημα
Συνέδριο ΟΣΝΙΕ

Την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΟΣΝΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας) στο ξενοδοχείο TITANIA στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία έχουν νιώσει τις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, τα κλεισίματα, την απληρωσιά και τις περικοπές αλλά έχουν συσσωρεύσει τις δικές τους εμπειρίες και έχουν δώσει τις δικές τους μάχες με τελευταία την επιτυχημένη κλαδική απεργία της 1ης Ιούλη. 
 
Το συνέδριο της ΟΣΝΙΕ είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να οργανωθεί και να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά η ομοσπονδία και να στηρίξει την διάθεση του κόσμου που αποδείχτηκε ότι υπήρχε με την απεργία της 1ης Ιούλη. Οι δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς συμμετέχουν με έναν σύνεδρο, τον πρόεδρο του ΣΕΙΝΑΠ (Σύλλογο Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθήνας Πειραιά) μέσα από τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών (ΑΣΚΥ).
 
Όπως αναφέρει η διακήρυξη της ΑΣΚΥ για το συνέδριο “Η ΑΣΚΥ παλεύει για κίνημα των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία που να βασίζεται στη μαζική συμμετοχή των ίδιων, στις γενικές συνελεύσεις των επιχειρησιακών ή κλαδικών τους σωματείων ή επιτροπών αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία. Στόχος μας είναι και ο συντονισμός με άλλα σωματεία και κλάδους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με στόχο την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που έχουν έχουν επιβάλλει κυβερνήσεις-εργοδότες- Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
 
Απαιτούμε νέα Απεργία μέσα στον Οκτώβριο για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στην ιδιωτική υγεία”.
 
Κώστας Πολύδωρος